23/11/21

Με λαμπρότητα η Λιβαδειά γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου

Με φόντο την δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, γιορτάστηκαν στη Λιβαδειά τα Εισόδια της Θεοτόκου. Κλήρος και πλήθος πιστών τίμησαν την προστάτιδα της πόλης.


Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία, στο Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στο κέντρο της πόλης.

“Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και ευτυχία με την παράκληση να προασπίζεστε όσο μπορείτε τηρώντας τα μέτρα την ψυχική και σωματική σας υγεία. Χρόνια πολλά, ευλογημένα και προπαντός αισιοδοξία με αλληλεγγύη και ενότητα», σημείωσε ο Σεβασμιότατος κ. Γεώργιος.    

Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό και την αγωνία του, για την εφαρμογή των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων στις εκκλησίες σύμφωνα με τα οποια θα επιτρέπεται η είσοδος των ανεμβολίαστων στους ναούς μόνο με rapid tests.

«Η εκκλησία δεν έχει προσωπικό για να εφαρμόσει αυτά τα αυστηρά μέτρα. Να μην γίνουν οι ναοί χώροι αντιπαραθέσεων, αντεγκλήσεων και εντάσεων”, είπε μεταξύ αλλων. 

Πολλές ήταν οι ευχές τόσο για την γιορτή της Πολυούχου όσο και για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Τα Εισόδια της Θεοτόκου, αυτή η λαμπρή γιορτή της Ορθοδοξίας είθε να φέρει και φέτος στην εορτάζουσα πόλη μας Υγεία, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Ευημερία”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας και συμπλήρωσε: Οφείλουμε ως συμπολίτες και συνοδοιπόροι να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις δυσκολίες των συνανθρώπων μας και να είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας, αλλά και τον πλησίον μας”.

Ευχήθηκαν επίσης οι τρεις βουλευτές του νομού Ανδρέας Κουτσούμπας (ΝΔ), Γιώτα Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Μουλκιώτης (ΚΙΝΑΛ), η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά (σε μήνυμά της) και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Περγαντάς.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου