3/3/21

Εθελοντική Αιμοδοσία σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει, λόγω της πανδημίας.

 

Η κινητοποίηση γίνεται με την υποστήριξη όλων των Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας. Αποσκοπεί στην αντιστροφή των δεδομένων και συγκεκριμένα της μείωσης των ποσοτήτων αίματος στο σύνολο της χώρας, η οποία έχει ξεπεράσει το 20% το τελευταίο έτος.

 

Η εθελοντική αιμοδοσία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, από την Π.Ε. Ευρυτανίας (Χώρος αιμοληψίας: Γ.Ν. Καρπενησίου - Ώρα: 08:30 - 12:30) και θα συνεχιστεί το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στα ακόλουθα σημεία αιμοληψίας:

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο  Π.Ε. Φθιώτιδας

Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία.

Ώρα: 10:00 - 15:00.

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο  Π.Ε. Φωκίδας.

Διεύθυνση: Γιδογιάννου 31, Άμφισσα.

Ώρα: 10:30 - 13:00.

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο  Π.Ε. Βοιωτίας.

Διεύθυνση: Φίλωνος 35 - 39, Λιβαδειά.

Ώρα: 09:00 - 13:00.

 

Χώρος αιμοληψίας: Κτίριο  Π.Ε. Εύβοιας.

Διεύθυνση: Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου).

Ώρα: 09:00 - 13:30.

Οι εθελοντές αιμοδότες για τη μετακίνηση τους στα σημεία αιμοδοσίας, θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τη χρήση του κωδικού 1.

«Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης και δραματικής έκκλησης την οποία απηύθυνε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Την ίδια έκκληση, με την ίδια θέρμη απευθύνω σε όλους. Και ως εθελοντής αιμοδότης, απευθύνομαι ιδιαίτερα σε όσους δεν συμμετείχαν -μέχρι τώρα- σε κάποια αιμοδοσία.

»Σας καλώ να προσέλθετε, για να μοιραστούμε αυτή την απίστευτη αίσθηση που νιώθεις, όταν συνειδητοποιείς ότι με αυτή σου την κίνηση θα σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας               κ. Φάνης Σπανός.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου