23/3/21

Στο «βαθύ κόκκινο» η Βοιωτία και σχεδόν όλη η Στερεά

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς και την πορεία των μέτρων που έχουν τεθεί. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, σε ότι αφορά την περιοχή της Στερεάς  ανέφερε πως στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει η Π.Ε. Βοιωτίας, Π.Ε. Ευβοίας, Π.Ε. Φθιώτιδας και Π.Ε. Ευρυτανίας.


Τι ισχύει από το Σάββατο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών, αφού μελέτησε τα δεδομένα, εισηγήθηκε: Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης το Σάββατο.

Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα.

Επίσκεψη φυσικά με μάσκα και αποστολή SMS στον κωδικό 6. Για τα πάρκα ισχύει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.


Η καθηγήτρια κ. Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 6%. Τα ενεργά κρούσματα παραμένουν σταθερά στα 20.000. Σταθεροποίηση παρατηρείται σε Αττική, Πελοπόννησο και αλλού. Αντίθετα αύξηση βλέπουμε σε Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και Κρήτη.

Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Ακης Σκέρτσος, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες, στο νοσηλευτικό προσωπικό, τους ενστόλους και στο προσωπικό των ΜΜΜ”. Και πρόσθεσε: “Από την αρχή της πανδημίας, η ενίσχυση του ΕΣΥ ήταν προτεραιότητά μας. Οι δημόσιες ΜΕΘ παρουσιάζουν αύξηση 114%. Ακούμε τα παράπονα στα ΜΜΜ. Παραλάβαμε 800 οχήματα στην Αθήνα και έχει αυξηθεί στα 1.400. Στη Θεσσαλονίκη είχαμε 215 και έχουμε πάνω από 400. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε ψηφιοποίηση του κράτους.

Κάνουμε ευκολότερη τη ζωή μας. Όσο για την οικονομία μας, αν και τραυματισμένη από την κρίση, άντεξε. Χάρη στις πολιτικές στήριξης της απασχόλησης, καταφέραμε μαζί με την Ιταλία, να παρουσιάσουμε τα καλύτερα νούμερα”.

Σχετικά με τα τεστ τόνισε: “Θα περάσουμε από 300.000 τεστ σε δυνητικά έως και 10.000.000 τεστ την εβδομάδα. 

Κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται ένα δωρεάν τεστ από το φαρμακείο, με τον ΑΜΚΑ του. Με ένα δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα ανά πολίτη” ενώ για τον εμβολιασμό σημείωσε: “Οεμβολιασμός θα επιταχύνει την προσπάθεια να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 

Τον Απρίλιο θα προστεθούν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί. Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες Β και οι ειδικές ομάδες επαγγελματιών”. 


1707 νέα κρούσματα, 69 θάνατοι και 681 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, χθες Δευτέρα ανέρχονται σε 1707.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 238.830 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 79 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.075 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 69, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.531 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 681 (66.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 80.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.592 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή -23.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).


68 νέα κρούσματα στη Στερεά 

Σε 68 ανέρχονται τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη Στερεά Ελλάδα εκ των οποίων 19 στην  Βοιωτία,  22 στην Εύβοια, 3 στην Ευρυτανία και 24 στην Φθιώτιδα όπου οι νεκροί έφτασαν τους 21 στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Μόνο στη Μαλεσίνα τον τελευταίο μήνα χάθηκαν 12 άνθρωποι στη μάχη με τον κοροναϊό.

Η εκτόξευση των κρουσμάτων στην περιοχή παρατηρήθηκε μετά από έναν γάμο διακοσίων ατόμων στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη. Η διασπορά υπήρξε ταχύτατη χωρίς να γίνονται ηλικιακές διακρίσεις.


Συνεχίζονται τα rapid test

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πραγματοποίησαν γρήγορους ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test). Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αράχωβα και σε περιοχές της Θήβας. 

« Από την αρχή της πανδημίας ενεργοποιήσαμε όλες μας τις δυνάμεις, στο μέτρο των δικών μας αρμοδιοτήτων, στοχεύοντας να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου της Π.Ε. Βοιωτίας. Η Βοιωτία δοκιμάζεται και οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους υγιείς», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.  

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου