23/3/21

1821 – 2021 Θυμόμαστε – Τιμούμε

Ελιά 200 ετών κοσμεί πλέον την είσοδο της Λαμίας. Με αυτή τη συμβολική φύτευση ξεκίνησαν, από την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2021, οι επετειακές δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία και την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη.

Συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, με την ανάρτηση της γαλανόλευκης στα διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων, αλλά και του ειδικού επετειακού λογότυπου, το οποίο αναδείχθηκε από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή επετειακών δράσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Στο επετειακό λογότυπο:

Ø  Η γαλανόλευκη και το σύμβολο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σμίγουν, όπως αποζητούμε να σμίξουμε το περήφανο παρελθόν με το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.

Ø  Οι δυο χρονολογίες διαχωρίζονται στιγμιαία (1821 - 2021), για να έρθει και να τις συνδέσει στην καρδιά μας και στο νου το λακωνικό, αλλά περιεκτικό μήνυμα: «Θυμόμαστε – Τιμούμε»!

«Οι επετειακές μας δράσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία και την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη, ξεκίνησαν χθες με τη συμβολική φύτευση μιας ελιάς 200 ετών στη Λαμία. Παρουσιάζουμε σήμερα το λογότυπό μας και στολίζουμε τα διοικητήρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

»Ταυτόχρονα, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, υψώσαμε τη γαλανόλευκη, το λογότυπό μας, αλλά και μορφές Ηρώων της Ρούμελης και όλης της χώρας. Αυτές τις μορφές θυμόμαστε και τιμούμε!

»Βασικός στόχος των επετειακών εκδηλώσεων, που θα ακολουθήσουν, είναι να τιμήσουμε εμφατικά την ιστορική μνήμη και το παρελθόν, αλλά και να προσφέρουμε ισχυρά διδάγματα στο σήμερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου