06 Νοεμβρίου 2025

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΒΕΝΙΚΟΥ

 Με κάθε επισημότητα αλλά και σεβασμό στην Μνήμη, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Νίκης της Μάχης του Στεβενίκου. 

Τις διήμερες εκδηλώσεις επιμελήθηκαν ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος "οι Εννέα Μούσες", ο Δήμος Λεβαδέων, η Τ.Κ. Αγίας Τριάδας Λιβαδειάς , η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. 

Στις κεντρικές ομιλίες του Σαββάτου ο Πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και ο κ. Λουκάς Παπαιωάννου με αναφορά στην δράση των Ποντίων στην Ελληνική Επανάσταση και το χρονικό της Μάχης.. 

Την Κυριακή ο Πρόεδρος της ΠΟΕ μετά την Δοξολογία εκφώνησε την Επετειακή ομιλία και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και καταθέσεις στεφάνων. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Καραμάνης, η Βουλευτής κ Γιώτα Πούλου,ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γεώργιος Ντασιώτης,Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" & εκπρόσωπος της ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας & Νήσων κ. Τριαντάφυλλος Υφαντίδης. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση δημοτικών χορών και κέρασμα από το Δ.Σ. του Συλλόγου "οι Εννέα Μούσες". 

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο κ . Θεοδώρα Μάνεση και το Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία και την ευγενική πρόσκληση. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΦΑΝΗ