Γεύσεις, αρώματα, και παράδοση: Τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο σε ένα τριήμερο Φεστιβάλ γαστρονομίας στην παραλία της Χαλκίδας.
Για τρεις ημέρες η παραλία της Χαλκίδας και συγκεκριμένα το Στρογγυλό γέμισε με γεύσεις, αρώματα και προϊόντα από όλη τη Στερεά. Συνολικά 25 επιχειρήσεις και παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ καταξιωμένοιεπαγγελματίες σεφ δημιούργησαν μοναδικά πιάτα βασισμένα στα τοπικά προϊόντα αναδεικνύοντας την τοπική κουζίνα. Πιάτα εμπνευσμένα από τη γη, τον θαλάσσιο πλούτο του Ευβοϊκού και το παραδοσιακό τραπέζι.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την τελευταία μέρα με παραδοσιακά χορευτικά από τονΠολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου και τη Χορευτική Ομάδα Δηλεσίου, οι οποίοικαταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε: «Το φεστιβάλ αυτό είναι μια στοχευμένη πρωτοβουλία που αναδεικνύει τους ανθρώπους του τόπου μας, τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες και τη γαστρονομία μας.
Στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, και επενδύουμε σε συνέργειες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Παράλληλα, προβάλλουμε τα προϊόντα και τη γαστρονομία μαςενισχύοντας την τουριστική εμπειρία και συνδέοντας τη διατροφή με την υγεία και την ποιότητα ζωής.
Η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας, βασισμένης σε αγνά προϊόντα, συμβάλλει και στην ενίσχυση υγιεινών διατροφικών προτύπων. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους φορείς και τους επισκέπτες. Με τη στήριξή τους, το φεστιβάλ καθιερώνεται ως θεσμός που δημιουργεί νέεςευκαιρίες για συνεργασία.».