16/11/22

Τον Οκτώβριο σημειώθηκαν στη Στερεά 4 θανατηφόρα τροχαία

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, έδωσε στην δημοσιότητα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Οκτώβριο 2022.

 

Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας,   Φθιώτιδας και Φωκίδας, σημειώθηκαν 61 τροχαία ατυχήματα. 

Σημειώθηκαν 4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, 3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό και 54 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό. 

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 77 παθόντες (4 νεκροί, 5 σοβαρά τραυματίες και 68 ελαφρά τραυματίες).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

H παραβίαση προτεραιότητας.

Η απόσπαση προσοχής του οδηγού. 

Η υπερβολική ταχύτητα.

Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας. 

Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η παραβίαση της σήμανσης.

“Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.    


Να σημειωθεί επίσης ότι στό πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Οκτώβριο του 2022 βεβαιώθηκαν συνολικά 6.042 παραβάσεις, (1.462 για υπερβολική ταχύτητα, 38 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 80 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 124 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση,  65 για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 60 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 36 για αντικανονικό προσπέρασμα,  27 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 123 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 23 για φθαρμένα ελαστικά, 881 για παράνομη στάθμευση και 3.123 λοιπές παραβάσεις) 

Από το σύνολο των ανωτέρω παραβάσεων, οι 689 αφορούν παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.


Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. 

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου