11/10/22

Δωρεά 50 ηλεκτροκίνητων πολύσπαστων νοσοκομειακών κλινών από την ΕlvalHalcor προς το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Βλάσιος» Λιβαδειάς

Η ΕlvalHalcor, εκφράζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δώρισε 50 ηλεκτροκίνητες πολύσπαστες νοσοκομειακές κλίνες για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων «Άγιος Βλάσιος» που εδρεύει στη Λιβαδειά.


Η συμβολική τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο Θεραπευτήριο «Άγιος Βλάσιος» παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεωργίου.

Την ElvalHalcor εκπροσώπησαν οι κύριοι Γιάννης Κουφοπάνος και Δημήτρης Δήμου οι οποίοι δήλωσαν: “Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παρευρισκόμαστε σήμερα στο σύγχρονο Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων «Άγιος Βλάσιος». Αναγνωρίζοντας το  σημαντικό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο, η Διοίκηση της Εταιρίας μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών, Λιβαδειάς και Αυλίδος για την  χορηγία 50 ηλεκτροκίνητων πολύσπαστων νοσοκομειακών κλινών, τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να συνεισφέρει στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του Θεραπευτηρίου και στην ποιοτικότερη διαβίωση των ασθενών και των ηλικιωμένων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη ότι η Εταιρία μας  παραμένει πάντα στο πλευρό της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας και συμβάλλει ένθερμα σε πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης που καλύπτουν ουσιαστικές κοινωνικές ανάγκες”.

Η κυρία Νεκταρία Αργυρίου, Διευθύντρια του Θεραπευτηρίου,ευχαρίστησε θερμά την ElvalHalcor για τη σημαντική αυτή δωρεά και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της αλλά και εκείνην του προσωπικού του Θεραπευτηρίου για την υψηλή ποιότητα και την τεχνολογία των κλινών καθώς θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της διαμονής των ασθενών, ενώ παράλληλα θα διευκολύνουν την εργασία του προσωπικού.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης, ευχαρίστησε την ElvalHalcor και τη Διοίκηση της για τη σημαντική  δωρεά των ειδικών αυτών κλινών, συγχαίροντας τους ταυτόχρονα και για τη συνεχή συμπαράστασή τους στο φιλανθρωπικό και κοινωνικοπρονοιακό έργο της Μητροπόλεως. 

“Η ElvalHalcor πάντα στο πλευρό της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας, δίνει δυναμικά το “παρών” σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πανδημία, όπου πραγματοποίησε δωρεά ύψους 400.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και δωρεά δύο πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας. Στο ίδιο νοσοκομείο, τον Ιανουάριο 2022, η Elval, τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor πραγματοποίησε  δωρεά ενός αυτοκινήτου για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών. Επιπρόσθετα αντίστοιχο όχημα προσέφερε και η Halcor,  τομέας Χαλκού και Κραμάτων τηςElvalHalcor προς το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς πριν από λίγους μήνες”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: “Η ElvalHalcor σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην τοπική κοινωνία, από όπου προέρχεται το 56% των εργαζομένων της. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι κάθε θέση εργασίας στην ElvalHalcor δημιουργεί άλλες έξι στο σύνολο της οικονομίας στη χώρα. Παράλληλα το κοινωνικό προϊόν της Εταιρίας ανέρχεται σε 460 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας 0,5% του ΑΕΠ της χώρας σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ”.

Η ElvalHalcor είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρίες παραγωγής αλουμινίου και χαλκού. Η Εταιρία διαθέτει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας, ισχυρή παραγωγική βάση με 17 εργοστασιακές μονάδες και εμπορική παρουσία σε πάνω από 90 χώρες. Προσφέρει βιώσιμες λύσεις και προϊόντα σε δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές όπως οι συσκευασίες, οι μεταφορές, η δόμηση και κατασκευές, η θέρμανση, η ψύξη και ο κλιματισμός και οι ΑΠΕ. 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου