12/10/22

Να ερευνήσουν το θανατηφόρο ατύχημα στην στοά, να αποδώσουν ευθύνες, και να λάβουν μέτρα καλεί τα αρμόδια όργανα το Ε.Κ. Λιβαδειάς

 Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα και τούτη την φορά θανατηφόρο  συνέβη (5/10/2022), σε υπόγεια στοά στα μεταλλεία στη Καμάρα Φωκίδας. 


“Ο συνάδελφός μας εργαζόταν για πολλά χρόνια στα Μεταλλεία, ήταν απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και εκτελούσε έλεγχο στις στοές των έργων για την εξόρυξη βωξίτη.

    Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του συναδέλφου. 

    Στο θανατηφόρο αυτό περιστατικό από καθαρή τύχη δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα μιας και μαζί με τον συνάδελφο που σκοτώθηκε ήταν και άλλοι δυο συνάδελφοι, που κατά το ατύχημα εγκλωβίστηκαν στην στοά, αλλά τελικά διασώθηκαν μετά την επέμβαση ανδρών της ΕΜΑΚ. Η συγκεκριμένη δε στοά για τους εργαζόμενους, έχει την ονομασία «καμόρα», που σημαίνει ότι είχαν εντοπίσει την επικινδυνότητά της”, τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Και προσθέτει: “Καλούμε τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαλευκανθούν οι όροι κάτω από τους οποίους έγινε το ατύχημα, να αποδώσουν τις ευθύνες και να προτείνουν μέτρα για την αποφυγή νέων ατυχημάτων”.

Τέλος εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Κ.  ο Πρόεδρος Κώστας Κολιούσης και ο Γραμματέας Σωτήρης Παπαδημητρίου καλούν το Υπουργείο Εργασίας και την Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής του ΣΕΠΕ “να λάβουν άμεσα μέτρα για τη στελέχωση των Ελεγκτικών Μηχανισμών, ώστε μέσω των συνεχών και ουσιαστικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς να παρέχονται και να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας ώστε να υπάρχει πρόληψη των ατυχημάτων για να σταματήσουμε να θρηνούμε συναδέλφους”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου