3/8/22

Συνελήφθησαν 54 άτομα σε εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Στερεά

Σημειώθηκαν 54 συλλήψεις σε εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας. 


Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες σχεδιάστηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και ακολούθως οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, είχαν ως στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς. 

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ελέγχθησαν 2.050 άτομα, εκ των οποίων 1.704 ημεδαποί και 346 αλλοδαποί, καθώς και 1.441 οχήματα.

Προσήχθησαν 72 άτομα, εκ των οποίων 49 ημεδαποί και 23 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 54 άτομα, εκ των οποίων 36 ημεδαποί και 18 αλλοδαποί (4 ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, 2 ημεδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, 1 ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής, 20 ημεδαποί και 5 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 13 αλλοδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, 5 ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, 3 ημεδαποί για παράνομη κατασκήνωση και 1 ημεδαπός, για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας).

Ειδικότερα συνελήφθησαν 20 άτομα στη Φθιώτιδα, 18 άτομα στη Βοιωτία, 15 άτομα στην Εύβοια και 1 άτομο στην Φωκίδα.

Κατασχέθηκαν 3 κυνηγετικά όπλα.

Ακινητοποιήθηκαν 22 οχήματα.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 295 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (68 για υπερβολική ταχύτητα, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για αντικανονικό προσπέρασμα, 3 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 10 για μη χρήση  προστατευτικού κράνους, 5 για ΚΤΕΟ και 193 λοιπές παραβάσεις).

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου