12/10/20

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Υποχρέωση καταβολής του Τέλους Διατήρησης Μερίδας στο Γ.Ε.Μ.Η.

 

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που ασκεί εμπορική  δραστηριότητα, εγγράφεται υποχρεωτικά στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.Μ.Η.) και είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει ετησίως τα ενιαία ειδικά τέλη. 

“Η καταβολή του ετήσιου τέλους είναι υποχρεωτική και πρέπει να πραγματοποιείται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους. Σε περίπτωση μη καταβολής του ετήσιου τέλους, η Κεντρική Υπηρεσία Γ.Ε.Μ.Η. αποστέλλει τα εν λόγω τέλη στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Άρθρο 3, Κοινή Υπουργική Απόφαση 79752/31-12-2014, ΦΕΚ 3623/2014/ τ.β΄). 

Προκειμένου να αποφευχθεί η βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη Δ.Ο.Υ. και να αποφύγετε τυχόν προσαυξήσεις, θα πρέπει να τις εξοφλήσετε έγκαιρα (μέχρι την 30-10-2020)”, ενημερώνει τα μέλη του το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Επίσης, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι προσωπικές εταιρείες, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης.  

Για κάθε πληροφορία σχετικά με τις οφειλές σας στο Γ.Ε.ΜΗ., μπορείτε να ενημερωθείτε ηλεκτρονικά μέσω του www.businessportal.gr είτε στο Τμήμα Μητρώων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, τηλ. 2261028281, 2261027664 και 2262089630.

 Οι πληρωμές των οφειλών γίνονται είτε με πιστωτική κάρτα, είτε μέσω οποιουδήποτε web banking, που υποστηρίζει πληρωμές ΔΙΑΣ, είτε σε Τράπεζα, κάνοντας χρήση της ταυτότητας πληρωμής, που εκδίδεται από το διαδικτυακό ιστότοπο του ΓΕΜΗ, www.businessportal.gr.

Να σημειωθεί οτι τα συγκεκριμένα τέλη δεν πληρώνονται στο Επιμελητήριο.

Στο Επιμελητήριο καταβάλονται μόνο οι ετήσιες συνδρομές των μελών του.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου