1/9/20

Τέλος στη αγωνία χιλιάδων υποψηφίων

Τέλος δόθηκε την Παρασκευή στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς ανακοινώθηκαν από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 105.420, εκ των οποίων 89.640 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 15.780 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 103.963.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 81.413 υποψήφιοι, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

 «Θέλω να συγχαρώ θερμά όλες και όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Ξεκινάτε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, με νέες ευκαιρίες να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να χτίσετε το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στις σπουδές σας», σημείωσε στο μήνυμά της η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Και πρόσθεσε: «Αλλά και σε όσους δεν πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει, η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει. Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που ήταν δίπλα σας και σε αυτήν την πρόκληση. Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό που σας αξίζει.».

Στο μήνυμά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Λάμπρος Ι. Κούτσικος σημείωσε: “Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αποτελεί κάθε χρόνο, τη στιγμή του απολογισμού για χιλιάδες νέες και νέους που διεκδικούν τη θέση τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή τη σημαντική μέρα τόσο για τα παιδιά όσο και τις οικογένειές τους, θα ήθελα ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, να εκφράσω ιδιαιτέρως τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις εγκάρδιές ευχές μου για καλή σταδιοδρομία.

Μια μακροχρόνια σειρά συστηματικής μελέτης, προσπάθειας, αγωνιών και κόπων έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα της επιτυχίας. Μπροστά σας ανοίγεται μια νέα σελίδα γεμάτη γνώση και εμπειρίες Εύχομαι να αντλήσετε τα κατάλληλα εφόδια και γνώσεις που θα σας βοηθήσουν στην περαιτέρω κοινωνική και  επαγγελματική σας πορεία”.

Και συμπλήρωσε: “Παράλληλα, θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μας, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς”.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: ”Επίσης, θα ήθελα να σταθώ ξεχωριστά και σ΄ εκείνους  που παρά την προσπάθεια τους δεν τα κατάφεραν να επιτύχουν σε αυτή τη διαδικασία και να τους διαβεβαιώσω τόσο από τη θέση του εκπαιδευτικού όσο και από το ρόλο του γονέα,  ότι: 

Δεν υπάρχει αποτυχία, αρκεί να μην χάσετε την πίστη στον εαυτό σας.

 Υπάρχουν μόνο εμπειρίες και οι αντιδράσεις μας σ’ αυτές, οι οποίες μας οδηγούν σε νέες προοπτικές επιτυχίας και νέους δρόμους στη ζωή.

Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες, για επίτευξη στόχων οι οποίοι με μεθοδικότητα και αφοσίωση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα”.

Συγχαρητήρια μηνύματα επίσης εξέδωσαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι Δήμαρχοι Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, Αλιάρτου - Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη, ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας και ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς. Επίσης  το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, ο ΑΚΟΛ και η Ένωση Ιδιωκτιτών Επαρχιακόυ Τύπου. 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου