1/9/20

Μέτρα προστασίας ζητά ο Σύλ. Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς

alithes gr: Απριλίου 2019

 


Με επιστολή προς τους Δημάρχους Λεβαδέων, Διστόμου-Αράχωβας -Αντίκυρας και Ορχομενού, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς, προτείνει σειρά μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία.
“Όπως καλά γνωρίζετε ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα ο κίνδυνος όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά αντίθετα – όπως φαίνεται από τα επιστημονικά επιδημιολογικά δεδομένα – είναι σε έξαρση, σε μεγέθη σαφέστατα μεγαλύτερα από την περίοδο του Λοκ ντάουν που είχε επιβληθεί”, τονίζει ο Σύλλογος και όπως σηεμιώνει “επειδή πέρα από την ατομική ευθύνη για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία που βιώνουμε όλοι, χρειάζονται συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις”, προχωρά σε σειρά αιτημάτων.
Πιο συγκεκριμένα ζητά: 
Υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ με ευθύνη των δημοτικών αρχών και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους, είτε επιστρέφουν από άδεια είτε όχι.
Απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.
Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον ιό  (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΟΥ).
Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.
“Τα ανωτέρω μέτρα είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένα και θεωρούμε σίγουρο ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και χωρίς δισταγμούς, δεδομένης και της επαγγελματικής ιδιότητας των δύο Δημάρχων Λεβαδέων και Ορχομενού (γιατροί ) και της προγενέστερης συνδικαλιστικής ιδιότητας του Δημάρχου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας ( πρόεδρος εργατικού κέντρου ), οι οποίοι είχατε ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια του πληθυσμού”, επισημαίνει ο Σύλλογος
Και καταλήγουν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου ο Πρόεδρος Νίκος Μπούρας και η Γραμματέας Αγγελική Αγγελοπούλου: “Στα πλαίσια αυτά είμαστε σίγουροι ότι θα δώσετε το παράδειγμα με τις δράσεις και τις αποφάσεις σας, στα πλαίσια που αναφέρουμε και πιο πάνω, ώστε να περάσει το μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα όλων μας και θα την προφυλάξουμε έγκαιρα και με τον κατάλληλο τρόπο, χωρίς να δημιουργούνται φαινόμενα φόβου και πανικού τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις τοπικές κοινωνίες”.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου