22/9/20

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ακόμη μία σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τη συνδρομή της δομής «ΓΕΦΥΡΑ», ολοκληρώθηκε για τέταρτη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ, σε  σχολεία ευπαθών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα). 

Το Πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis σε σχολεία όλης της Ελλάδας από το 2012. 

Συνολικά, το σχολικό έτος 2019-2020 διανεμήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περισσότερα από 240.000 γεύματα. Ειδικότερα, πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας διατέθηκαν περισσότερα από 120.000 γεύματα. 

Επιπλέον, 6.567 ειδικά πακέτα τροφίμων, που αντιστοιχούν σε 120.144 γεύματα, διανεμήθηκαν σε μαθητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το διάστημα κατά το οποίο η διδασκαλία γινόταν από το σπίτι, λόγω της έξαρσης της πανδημίας COVID-19. 

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προκειμένου να προσφέρει σε μαθητές των σχολείων μας, το αυτονόητο. Είμαστε διατεθειμένοι να ενισχύσουμε για 5η χρονιά το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, έχουν ήδη επηρεάσει βαθιά πολλές οικογένειες. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω το Ινστιτούτο Prolepsis για τη συνεργασία μας.», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.  

Αντίστοιχα, η κ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis τόνισε: «Σε αυτή τη νέα, γεμάτη προκλήσεις σχολική χρονιά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στέκεται για ακόμη μια φορά δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειες τους. Συνεχίζει να στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση θα έχουν καθημερινά ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα, το οποίο τα βοηθάει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται σωματικά και πνευματικά και να ανταποκρίνονται στα μαθήματά τους. Συγχαίρουμε τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό για την προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία που διακρίνει το έργο του και τον ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη της προσπάθειάς μας. Εύχομαι το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλες περιφερειακές και δημοτικές αρχές.»

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου