18/3/20

Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας: Πρόγραμμα ενημέρωσης στο Γυμνάσιο Πύλης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας


Αποτέλεσμα εικόνας για Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας: Πρόγραμμα ενημέρωσης  στο  Γυμνάσιο Πύλης της Δημοτικής  Ενότητας Δερβενοχωρίων  του Δήμου Τανάγρας

Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πύλης ενημερώθηκαν από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας για διάφορες πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της ανακύκλωσης.


Συγκεκριμένα, οι 75 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πύλης και οι καθηγητές τους είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία  του ΦοΔΣΑ, τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) καθώς για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή και την ανακύκλωση.
Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη ενώ παράλληλα πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους τους.
Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ όπως σημειώνει σχετικά θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου