2/11/21

Παράρτημα Λιβαδειάς Ε.Α.Ε. «Η γυναίκα αγωνίζεται 1821- 2021»

Την ημέρα που η γη της Αττικής υποδεχόταν για πάντα στα σπλάχνα της μια θαρραλέα γυναίκα, την Φώφη Γεννηματά, μια πολιτικό που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνέπεσε να διοργανώσει μια ακόμη ξεχωριστή, συλλογική εκδήλωση, την οποία και της αφιέρωσε! 

Ένα προγραμματισμένο μουσικό περπάτημα στο ιστορικό Κέντρο της Λιβαδειάς, μια εκδήλωση για τη γυναίκα που περπάτησε  στο πέρασμα των αιώνων, με αναφορά στους αγώνες της, τις νίκες, τις ήττες, τις απώλειες. Μια δράση που στήριξε ο Τομέας Μεταλλουργίας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. 

Συνδιοργανωτές ήταν ακόμη ο Δήμος Λεβαδέων, ενώ συμμετείχαν το Παράρτημα Λιβαδειάς του Λυκείου Ελληνίδων, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλο Λιβαδειάς, η Σχολή Χορού «Άννας Αθανασιάδου», η Μουσική Σχολή «Μαρία Πανουργιά», οι «Οιπότες του Θεάτρου».

Συντονιστής ήταν ο Γιώργος Λαϊος που με τις περιγραφές του, ξεδίπλωσε την ιστορία γυναικείων ηρωικών μορφών από το 1821 έως σήμερα.

«Στις γυναίκες αγωνίστριες όλων των εποχών, δεν ταιριάζει η σιωπή, το κλάμα ,η θλίψη, αλλά η συμμετοχή, η δυναμική παρουσία, το μήνυμα ελπίδας  που  δίνει χαρά και κουράγιο για να το  στείλουμε σε όλον τον κόσμο», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή, η οποία στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη για ένα καλωσόρισμα στον Δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα. 

Ακολούθως ξεκίνησε ένα μουσικό, χορευτικό, θεατρικό περπάτημα, στα βήματα γυναικών που πέρασαν τα τελευταία 200 χρόνια από την πατρίδα μας, μια διαδρομή ταιριασμένη με τα βήματα σύγχρονων γυναικών που πολεμούν να κερδίσουν τη ζωή τους.

Τέλος εκπληκτική ήταν η εικόνα με τα μέλη της ΕΑΕ που έπλεξαν την ροζ κορδέλα – σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, με τη μπλε της Ελλάδας, θέλοντας μ` αυτό τον τρόπο να στείλουν το μήνυμα, των γυναικών που βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου