21/6/21

Αποκλείονται οι μικρομεσαίοι παραγωγοί ενέργειας με φωτοβολταϊκά και στη Βοιωτία, τονίζει η Γ. Πούλου

Με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή και συνυπέγραψαν 34 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, η Βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να σταματήσει άμεσα τον αποκλεισμό των μικρών και μεσαίων επενδυτών από την παραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά!  


“Έντονη είναι η απογοήτευση που εκφράζουν οι μικροί υποψήφιοι παραγωγοί σε ολόκληρη τη χώρα, αφού βλέπουν τον ΔΕΔΔΗΕ να απορρίπτει μαζικά τις αιτήσεις τους, με το αιτιολογικό του κορεσμένου δικτύου, μεροληπτώντας στην πράξη υπέρ των μεγάλων συμφερόντων...  

Ειδικά στην Βοιωτία, σχεδόν το σύνολο των αιτήσεων που κατέθεσαν οι αγρότες και άλλοι μικροεπενδυτές έως τις 31/12/2020 στον ΔΕΔΔΗΕ, απορρίφθηκαν λόγω κορεσμένου δικτύου! “, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Πούλου και συμπλήρωσε: “Επιπλέον, ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτεί πια και στη Βοιωτία τεράστια ποσά για την αναβάθμιση του δικτύου, αφού από 15.000 ευρώ περίπου που ήταν το μέσο κόστος σύνδεσης, εκτινάχθηκε τώρα στις 60.000 έως 100.000 ευρώ! 

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να μην απορρίπτονται οι αιτήσεις των μικρομεσαίων επενδυτών και να μην επιβαρύνονται με απαγορευτικά κόστη σύνδεσης!”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου