13/2/21

Μαθητικός Διαγωνισμός για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

 

Τη διενέργεια, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, Μαθητικού Διαγωνισμού στα Γυμνάσια και Λύκεια της Βοιωτίας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος εκ μέρους του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Βοιωτίας.


Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών του Νομού μας σχετικά με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η μελέτη, καταγραφή και συγγραφή πρωτότυπων κειμένων, ποιημάτων και η εκπόνηση εικαστικών έργων με το ζητούμενο θέμα: "Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν"

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού και αφορά τρεις κατηγορίες:

1. τη συγγραφή κειμένου εργασίας,

2. τη συγγραφή ποιήματος και 

3. τη δημιουργία εικαστικού έργου (ζωγραφική, γλυπτική κα). 

Οι εργασίες μπορεί να είναι είτε ατομικές, είτε ομαδικές (2 έως 5 μαθητές) και προτείνεται να υλοποιηθούν υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό καθηγητή, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα κείμενα εργασίας προτείνεται να είναι εκτάσεως 2.500 - 3.500 λέξεων.

Κριτήρια αξιολόγησης της κάθε εργασίας και κάθε έργου θα αποτελέσει η ποιότητα και πληρότητα των κειμένων και των ποιημάτων, καθώς και η έμφαση στη συμβολή του Νομού μας στην Ελληνική Επανάσταση. Επίσης, θα αξιολογηθούν τόσο η ποιότητα, όσο και η σύνδεση των εικαστικών έργων με τη συμβολή του Νομού μας στον επαναστατικό Αγώνα. 

Ως προθεσμία υποβολής των εργασιών ορίζεται η Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021.

Παράλληλα ο κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας Λάμπρο Κούτσικο για την συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail του Κέντρου kembd20@gmail.com και τηλεφωνικά στον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο  τηλ. 6985551180, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου και στην κ. Αδαμάκη Καλλιόπη, φιλόλογο εκπαιδευτικό του 2ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, (τηλέφωνο: 6944546640, e-mail: yiankats@otenet.gr).

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου