16/2/21

Η Σάγια Τσαουσίδου Πρόεδρος στη Διεθνή Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, στην ΕΕ ο Λάμπρος Ρόδης

Χρειάστηκαν 18 χρόνια συνεχούς συμμετοχής στις διεθνής συναντήσεις μέσω του Ελληνικού Τμήματος, δεκάδες αποστολές σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες, πάμπολλες ελληνικές διοργανώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα αλλά και απεριόριστη εκτίμηση και απλόχερη στήριξη από τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος, προκειμένου η αναγνωρισμένη δημοσιογράφος κα Σάγια Τσαουσίδου, να εκλεγεί η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα (από το 1962) και η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος στη Διεθνή Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων


Το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων - που  δημιουργήθηκε το 1982 με πρώτο Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καλλιγά-  είχε, όμως, και δύο ακόμη συμμετοχές στο νέο ΔΣ.  Ο κ. Λάμπρος Ρόδης εκλέχθηκε μέλος της Ελεκτικής Επιτροπής  (Audit Committee) του International Board AEJ και ο κ. Παναγιώτης Σφαέλος εκλέχθηκε μέλος της  Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (Conciliation and ArbitrationCommitteeτου  International Board AEJ. 

Μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που διεξήχθη στις 15 Φεβρουαρίου 2021, αντιπροσωπείες μελών απ` όλα τα Τμήματα της AEJ, ψήφισαν για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 2021 -2023 (International Board AEJ) και αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την απόλυτη υποψηφιότητα για τη νέα Προεδρεία.

Αξιοσημείωτο είναι πως, η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος,  κα Τσαουσίδου με την υποψηφιότητά της κατέκτησε την πρωτιά να εκλέγεται στη θέση αυτή Πρόεδρος από την Ελλάδα (δεύτερη  φορά γυναίκα Πρόεδρος στην πορεία της Ένωσης από το 1962).  Διαδέχθηκε, δε, τον Αυστριακό Πρόεδρο Otmar Lahodynsky.

Αναλυτικότερα, το νέο ΔΣ του International Board AEJ για την επόμενη 2ετία έχει ως εξής:

 

President:IsaiaTsaousidou (Greece)

 

Secretary General: Edward Steen (Austria)

 

Vice-presidents:

Javier F. Arribas (Spain),

Tibor Macak (Slovakia),

Simone Rapple (Ireland).

 

Treasurer:LuigiCobisi (Italy)

 

SpecialRepresentativeforMediaFreedom:

William Horsley (UK)

 

BrusselsRepresentative:

JavierJimenez-Moratalla(Spain)

 

Fake News Representative:

Irina Nedeva (Bulgaria)Audit Committee:

Javier Martín Domínguez (Spain),

LamprosRodis (Greece),

TimRyan (Ireland),

HasanKahvecioglu (Cyprus),

David Worsfold (UK),Conciliation and ArbitrationCommittee:

BrindusaArmanca (Romania),

NurerZamanBhuiyan (Finnland),

EileenDunne (Ireland),

Giuseppe Jacobini (Italy),

Pedro GonzalesMartinez (Spain),

PanagiotisSfaelos (Greece).

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου