3/8/20

Παρουσίαση του βιβλίου “Γράμματα σ’ έναν δραπέτη” της Νίκης Μπλούτη Καράτζαλη


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Με μεγάλη επιτυχία  έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της αγαπητής συμπολίτισσας συγγραφέως κας Νίκης Μπλούτη Καράτζαλη,  με τίτλο “Γράμματα σ’ έναν δραπέτη’’ εκδ. Θράκα, στο κτήμα Villa Electus στη Λιβαδειά. 
Τον προλογισμό έκανε η εκπαιδευτικός Αγγελική Ρουμπιέ και αποσπάσματα διάβασε ο Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς κος Λεωνίδας Διαμαντής και η συγγραφέας.
“...Στο μυθιστόρημα αυτό καταγράφονται, περιγράφονται και διασταυρώνονται  ιστορίες ζωής που διαδραματίζονται δίπλα μας, ίσως, μάλιστα, κάποιοι από μας να έχουμε βιώσει στιγμές ανάλογες.
Η συγγραφέας αγαπά τους ανθρώπους, αγαπά τους ήρωές της και μέσα από τις σκληρές δοκιμασίες τους, σκιαγραφεί με άνεση συγγραφική και με ενσυναίσθηση, τους χαρακτήρες τους. Οι πρωταγωνιστές της, αναμετρώνται με τα πιο σοβαρά προβλήματα της σύγχρονης ζωής...”, είπε μεταξύ άλλων στον προλογισμός της η κ. Α. Ρουμπιέ.

Και συμπλήρωσε: “Το μυθιστόρημα αυτό έχει τη μορφή επιστολών. Έμπνευση επιτυχής, τόσο ως προς τη δομή , όσο και ως προς το περιεχόμενο. Η ανάγνωση επιστολών κρύβει την ηδονή των μυστικών του αποστολέα, αλλά και τη δυνατότητα να χαρακτηρίσουμε την ηρωίδα, την πρωταγωνίστρια που έχει πολλούς ρόλους να υπηρετήσει. Είναι μάνα, κόρη, σύζυγος και μοιραία φιγούρα, αφού η άγνοιά της την καθιστά σχεδόν τραγικό πρόσωπο.
Η Μαρία γράφει. Γράφει επιστολές στον άνθρωπο που έχει στην καρδιά και στο μυαλό της για 30 χρόνια. Που δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει, παρά τις προσπάθειες να συνεχίσει τη ζωή της. Άραγε, είναι ένα απωθημένο της; Ή ο άνθρωπός της;
Η ηρωίδα έχει μέσα της έναν παράδεισο αγάπης και ενσυναίσθησης. Υπομονής και δύναμης σε όλες τις ανατροπές της.  Και για όλα αυτά, στο τέλος, η ζωή της χαμογελά, δίνοντάς της έναν σταυρό. Κυριολεκτικά. Ο σταυρός αυτός την εξιλεώνει”.
Και κατέληξε: “Εύχομαι από καρδιάς, τα “Γράμματα σ’ έναν δραπέτη’, να βρουν τη θέση που αξίζουν, να σας συγκινήσουν και να σας ταξιδέψουν, όπως κι εμένα.”
Η συγγραφέας κ. Νίκη Μπλούτη Καράτζαλη ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και όσους την τίμησαν με την παρουσία τους.
“Ευχαριστώ θερμά την εκπαιδευτικό και αγαπητή φίλη Αγγελική Ρουμπιέ για τον αναλυτικό και γλαφυρό προλογισμό του βιβλίου μου καθώς και τον αγαπητό φίλο και διευθυντή της Δημ. Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς κο Λεωνίδα Διαμαντή για την τιμή που μου έκανε, ακόμα μια φορά, να συμμετέχει στην παρουσίαση διαβάζοντας αποσπάσματα. Ευχαριστώ ολόψυχα όσους με τίμησαν με την παρουσία τους στην παρουσίαση και όλους τους ανθρώπους του τόπου μου που αγκαλιάζουν με αγάπη τα έργα μου. Ευχαριστώ από καρδιάς την Βουλευτή Βοιωτίας και αγαπητή φίλη κα Γιώτα Πούλου, τον επικεφαλής της πολιτικής παράταξης “Αλλάζουμε Σελίδα’’ κο Δ. Καραμάνη, τις κυρίες του Δ.Σ της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού “Νεφέλη’’ και αγαπητή φίλη  Ι. Παναγιωτίδη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου και αγαπητή φίλη κα Γιώτα Στίγκα, την Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής της Δημ. Κεντρ. Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και αγαπητή φίλη κα Ρόζα Σύρου. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν πάντα με την παρουσία τους!”, σημείωσε μεταξύ άλλων η συγγραφέας κ. Ν. Μπλούτη

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου