27/9/16

Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών (hackathon) για την Αυτοδιοίκηση Παρουσίαση από τον Γ. Τσιάμη και τον Δ. Παπαστεργίου

Στους στόχους του Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών (hackathon) της ΚΕΔΕ – Smartcity Innovation Hackathon που είναι η δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών που θα λύνουν προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Οργάνου ο Γιάννης Τσιάμης Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού.

iTSIAMISΠιο συγκεκριμένα όπως τόνισαν ο κ. Τσιάμης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας Δημήτρης Παπαστεργίου «οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν θα δίνουν λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους και κατ’ επέκταση τους δημότες».
Στο Smartcity Innovation Hackathon θα μπορούν να συμμετέχουν νέοι προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές, ομάδες Δήμων, ομάδες δημοτών, εταιρίες πληροφορικής  και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή.
Τα Hackathon συμβάλουν ενεργά στη δημιουργία καινοτομίας και την ανάπτυξη της  νεανικής επιχειρηματικότητας και γενικότερα της οικονομίας καθώς μέσα από τη διαδικασία αυτή μπορούν να προκύψουν νέες εταιρίες με εμπορικά βιώσιμα προϊόντα και λύσεις.
Τα οφέλη της διοργάνωσης του Smartcity Innovation Hackathon αφορούν μεταξύ άλλων στη δημιουργία καινοτομίας, στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στις ευκαιρίες για τους νέους και την καταπολέμηση της ανεργίας, στην στήριξη της τοπικής οικονομίας, την ανάδειξη έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν δημότες και δήμους και στην ανάπτυξη χαμηλού κόστους εφαρμογών χρήσιμες στους Δήμους..
Με τον τρόπο αυτό η ΚΕΔΕ θα συμβάλει ενεργά στη δημιουργία καινοτομίας, ενίσχυσης της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και θα δημιουργεί άμεσες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των Δήμων. Σε όλο αυτό τον κύκλο οι πολίτες έχουν ενεργό ρόλο (engagement) καθώς αναδεικνύουν τα προβλήματα και οι ίδιοι συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι για να προτείνουν λύσεις.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου