13/9/16

Με μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση το πρώτο κουδούνι στη Βοιωτία

Παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων των αρχών χτύπησε χθες το πρώτο κουδούνι στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Λιβαδειά για τη νέα χρονιά με ευχές για πρόοδο, δύναμη αλλά και αρετή.

ag2
«Αξιοποιήστε τον χρόνο που σας προσφέρονται, είναι μία ευκαιρία που δεν θα ξανάρθει», τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος απευθυνόμενος στην εκπαιδευτική κοινότητα και πρόσθεσε: «Καλλιεργήστε τον εαυτό σας παράλληλα με την απόκτηση των γνώσεων, καλλιεργήστε την αρετή. Κάθε επιστήμη που χωρίζεται από την αρετή γίνεται κακία γίνεται πανουργία».
Ακολούθως ο Σεβασμιότατος ανέφερε ένα ηχηρό παράδειγμα στέλνοντας το μήνυμα για σεβασμό στον άνθρωπο προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε τι συμβαίνει κυρίως εδώ και μερικά χρόνια ιδιαίτερα από τους ισχυρούς και δυνατούς που εξουθενώνουν τους λαούς και υποβιβάζουν και υποτιμούν το ανθρώπινο πρόσωπο. Εκείνοι που μας ταλαιπωρούν σήμερα όποιοι και αν είναι δικοί μας οι ξένοι είναι άριστοι επιστήμονες αλλά δεν έχουν καθόλου συνδυάσει τη γνώση, το νου με την καρδιά. Εσείς να γίνεται πολύ καλύτεροι από όλους εμάς τους μεγαλύτερους που κάναμε τα μεγάλα λάθη. Εύχομαι στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς δύναμη, υγεία και πρόοδο» .
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέκος Καρκάνας αφού συνεχάρη τα παιδιά και τα σχολεία για τις επιτυχίες που σημείωσαν στις εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι βέβαιος ότι θα αγωνιστείτε για άλλη μία χρονιά στην κατεύθυνση της κατάκτησης της γνώσης αγωνιζόμενοι για το μέλλον σας διαφυλάττοντας συγχρόνως τις αρχές και αξίες των παραδόσεων της πατρίδας μας».
Ακολούθως επικαλέστηκε τον Όμηρο και τόνισε: «Δυστυχώς σε αυτά τα δίσεκτα έτη που περνάμε εγώ δεν είμαι σε θέση να σας πω σοφά λόγια. Όμως όπως είπε και ο Οδυσσέας στον Τρωικό πόλεμο δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ τόσα χρόνια να αγωνίζεσαι και να φύγεις άδειος. Πρέπει να πάρετε από τους καθηγητές σας όσες περισσότερες γνώσεις μπορείτε γι΄ αυτό βρίσκεται εδώ και εμείς δεν είμαστε για να περιμένουμε να πάρουμε τη σύνταξη αλλά για να σας βοηθήσουμε. Επομένως πρέπει αγωνιστείτε σκληρά με τους καθηγητές σας που είναι έτοιμοι να σας προσφέρουν τα πάντα, τους διευθυντές των σχολείων που και εκείνοι προσφέρουν τα πάντα και φυσικά τους γονείς σας που είναι πάντα κοντά σας».
Ο Βουλευτής Βοιωτίας και εκπαιδευτικός Νίκος Θηβαίος είπε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε καθημερινά την προσπάθεια για την κανονικότητα, για να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν στην ώρα τους και όπως πρέπει και πιστεύω να έχουμε μια καλύτερη χρονιά. Ως εκπαιδευτικός σχεδόν πάντα ήξερα τι πρέπει να κάνω, ως βουλευτής θα χρειαστώ αυτή την εικόνα που έχω απέναντί μου τον καθρέφτη των ματιών σας για να μπορέσουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί πιο συλλογικοί και με λιγότερα λάθη. Καλή σχολική χρονιά με όραμα και δύναμη».
Η  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει με όνειρα και ελπίδες, ευχήθηκε σε όλη την εκπαιδευτική οικογένεια, υγεία, πρόοδο και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.
«Στον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, θα πρέπει να εκμεταλλευθείτε  κάθε ευκαιρία που σας παρέχεται για μάθηση και δημιουργία γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον. Αποκτήστε γνώσεις, αρχές και αξίες που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της δύσκολης σύγχρονης κοινωνίας. Αφοσιωθείτε στην μελέτη και τους στόχους σας και γίνεται καλύτεροι από εμάς. Καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους», τόνισε η κ. Παπαθωμά σε δηλώσεις της.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου με ευκαιρία της τελετής Αγιασμού στα σχολεία ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
«Απευθύνουμε τις ιδιαίτερες ευχές μας στα «πρωτάκια» που ξεκινούν σήμερα την σχολική τους πορεία και το υπέροχο ταξίδι τους στην μάθηση, αλλά και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν επίπονες προσπάθειες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», είπε η κ. Πούλου και πρόσθεσε: «Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια στήριξης του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων έτσι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκπαίδευση τους και θα συνεχίσει να αναπτύσσει κοινές δράσεις με τις Διευθύνεις Εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για  εξωσχολική ψυχαγωγία των μαθητών και γενικά την ανάπτυξη δράσεων που αποσκοπούν στην γενικότερη καλλιέργεια των μαθητών μας».
Τέλος έκανε γνωστό οτι Δήμος Λεβαδέων προέβη στην αποψίλωση και τον καθαρισμό όλων των σχολικών μονάδων του Καλλικρατικού Δήμου έτσι ώστε να είναι έτοιμες για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά και επεσήμανε ακόμα ότι «θα είναι δίπλα στους διευθυντές των σχολείων καθόλη της διάρκεια της σχολικής χρονιάς για την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων μας».
ag3ag4ag5ag6ag7
ag1
ag9

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου