8/6/23

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο της Ε.Α.Ε στη Λιβαδειά παρουσία του Προέδρου Ε. Φιλόπουλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας παρουσία του Πρέδρου Ευάγγελου Φιλόπουλου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.


Το συμπόσιο παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον παρόλο που όπως σημείωσε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Στέλλα Ταπανλή “συνέπεσε με μια μέρα τόσο δύσκολη, τόσο θλιβερή”, λόγω του θανάτου της Γιάννας Καραδήμου.   

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε. Ευάγγελος Φιλόπουλος μάγεψε με το λόγο του, έστειλε μηνύματα ζωής και αναφέρθηκε σε εξελίξεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών. 

Η αναπ. Καθηγήτρια κ. Δάφνη Μπακαλίδου μίλησε με σαφήνεια και εγκυρότητα για “Ηδέως ζην”, όταν βρεθούμε “στα δαιδαλώδη μονοπάτια του πόνου, της ασθένειας” ενώ η γιατρός Κατερίνα Μουστάκα καθήλωσε με την ομιλία  της περί μυοσκελετικού πόνου.

“Θέλουμε να σας πείσουμε πως αποκτώντας αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία μέσα στον κόσμο των αισθητών, του πόνου, της δυστυχίας, της απουσίας, ζώντας στη δίνη των κοινωνικών αντιθέσεων και αδικιών, ο άνθρωπος χρησιμοποιώντας όχι μόνο τη νόηση, αλλά και το θυμικό το εξευγενισμένο όμως, μπορεί να αγαπήσει τον  κόσμο, τους ανθρώπους με τους οποίους συνυπάρχει, συμβιώνει, μοιράζεται τη ζωή. Εάν λοιπόν αγαπήσει τη ζωή τότε θα αγαπήσει τον εαυτό του, θα επιμεληθεί εαυτόν, θα επιστρατεύσει την φαντασία του, τις δεξιότητές του για να ομορφύνει τον κόσμο του και κατ’ επέκταση τον κόσμο μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ταπανλή. 

Και συμπλήρωσε: “Έχουμε φέρει δύο καταπληκτικές γυναίκες επιστήμονες:

Την δημοφιλή και πασίγνωστη γιατρό – συγγραφέα Κατερίνα Μουστάκα, τη γυναίκα που κατόρθωσε να τιθασεύσει τους πόνους του μυοσκελετικού συστήματος και να χαρίσει κινητικότητα, αυτονομία και ασφάλεια στους ασθενείς της. 

Την Δρ. Δάφνη Μπακαλίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φυσιοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που μαζί με τον Πρόεδρό μας προωθούν το νέο slogan – μήνυμα της Ε.Α.Ε. «Ευ ζην σε όλες τις φάσεις της ασθένειας και της επανόδου στην κανονικότητα». Μια πολύ ενδιαφέρουσα και συγκλονιστική κατάθεση ψυχής και γνώσης για τους ανθρώπους που έχουν διαβεί τα δαιδαλώδη μονοπάτια του πόνου”. 

Παράλληλα αναφέρθηκε επιγραμματικά σε δράσεις του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ όπως η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης, Έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, τις δωρεάν Μαστογραφίες, το Pap Test και υπέρηχο στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και για ανασφάλιστες από τον Ηλία Οικονόμου, τις εξετάσεις πρόληψης για καρκίνο του πνεύμονα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς με τον Γιώργο Ζελιλίδη, τη συνεργασία με ξενώνες φιλοξενίας για χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, την Τράπεζα αίματος «ΖΩΗ», την Ανοιχτή γραμμή 2152152121 για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικών ασθενών και Διακοπή καπνίσματος και τις επετειακές εκδηλώσεις.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου