19/4/22

Δύο θανατηφόρα τροχαία το Μάρτιο στη Στερεά, 26 με τραυματισμό

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, έδωσε στη δημοσιότητα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Μάρτιο 2022.

 

Στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν 28 τροχαία ατυχήματα. 

Ειδικότερα σημειώθηκαν 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό και 26 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό. 

Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές καταγράφηκαν συνολικά 34 παθόντες. 

Ειδικότερα καταγράφηκαν 2 νεκροί, 1 σοβαρά τραυματίας και 31 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της σήμανσης και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

“Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.    

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Μάρτιο βεβαιώθηκαν συνολικά 4.541 παραβάσεις: 1.014   για υπερβολική ταχύτητα, 53    για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 77   για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 106   για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 72   για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 77   για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 26   για αντικανονικό προσπέρασμα, 30   για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 3   για αντικανονικούς ελιγμούς, 111   για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 21   για φθαρμένα ελαστικά, 579   για παράνομες σταθμεύσεις, 2.372  λοιπές παραβάσεις’ 

Από το σύνολο των παραβάσεων, οι 442 αφορούν παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου