19/4/22

Tο project MYTILINEOS Smart Cities παρουσίασε η Γεν. Διευθύντρια Επικοινωνίας Βίβιαν Μπουζάλη, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Tο project MYTILINEOS Smart Cities παρουσίασε η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing της εταιρείας, Βίβιαν Μπουζάλη, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.


Έκανε λόγο για μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία και μίλησε για τις ανεξάντλητες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κάνοντας την αρχή από τα Άσπρα Σπίτια στη Παραλία Διστόμου, το "σπίτι" των εργαζομένων του ιστορικού εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος του Τομέα Μεταλλουργίας.


"Σήμερα θα λυθεί το μυστήριο και θα σας αποκαλύψω τι είναι το project MYTILINEOS Smart Cities, και τι ετοιμάζουμε για τις έξυπνες πόλεις. 

Για τις έξυπνες πόλεις που οραματιζόμαστε με νέα και πρωτοποριακά εργαλεία και υπηρεσίες.

Για τον σύγχρονο πολίτη, για την κοινωνία του μέλλοντος, για την ενεργειακή μετάβαση σε μία πραγματικότητα πιο φιλική και πιο "πράσινη". 

MYTILINEOS Smart Cities λοιπόν. Υπηρεσίες, εφαρμογές, προϊόντα που απευθύνονται στις πόλεις, τις κοινότητες, τους οικισμούς, ακόμα και μεγάλους οργανισμούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βιώσιμες, έξυπνες κοινωνίες, με την καθημερινότητα των πολιτών και των κατοίκων πιο εύκολη”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κα. Μπουζάλη. 

Και πρόσθεσε: “Παράλληλα, για πόλεις, κοινότητες οικισμούς που θέλουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο προσφέρει η τεχνολογία. 

Με την εγγύηση ποιότητας της MYTILINEOS και για πρώτη φορά με την συνεργασία σχεδόν όλων των Τομέων Επιχειρηματικότητας: Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης”. 


Τι είναι μία έξυπνη πόλη; “Μία πόλη που ζει και αναπνέει μέσα από τους ανθρώπους της, αλλά αναβαθμίζεται τεχνολογικά. Αλληλεπιδρά σε όλα τα επίπεδα, δίνει λύσεις, προσφέρει ευκαιρίες, μειώνει κόστη, σέβεται το περιβάλλον, αλλά πάνω απ’ όλα παραμένει ανθρώπινη”, είπε και συμπλήρωσε: “Αυτό είναι το όραμα της MYTILINEOS και αυτή είναι η ιδέα πίσω από τα Smart Cities.

Ο στόχος είναι να αναδείξουμε τη κοινότητα και τον άνθρωπο και τις δυνατότητες τους. Ο καταναλωτής γίνεται πλέον παραγωγός και ελέγχει την κατανάλωσή του. 

Το πρώτο μας έργο θα είναι εδώ κοντά, στα Άσπρα Σπίτια. 

Στη πρότυπη αυτή κοινότητα του Αλουμίνιου της Ελλάδος, θα δημιουργήσουμε την πρώτη πιλοτική έξυπνη πόλη”. 

Ακολούθως είπε: “Θυμίζω πως τα Άσπρα Σπίτια είναι ένας πρότυπος οικισμός στην Παραλία Διστόμου που κτίστηκε αποκλειστικά και μόνο για να προσφέρει ένα σπιτικό στους εργαζόμενους της Αλουμίνιον της Ελλάδας τη δεκαετία του ’60. Ήταν το όραμα του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Απόστολου Δοξιάδη και ανά τα χρόνια έχει επαινεθεί για την ιδιαίτερη ρυμοτομία του και το αξιοζήλευτο βιοτικό επίπεδο που προσφέρει στους κατοίκους του. Σήμερα, η MYTILINEOS διατηρεί τη μοναδική φυσιογνωμία του οικισμού που παίρνει ζωή από τις γενιές των εργαζομένων στο ιστορικό εργοστάσιο του Τομέα Μεταλλουργίας της εταιρείας.

Εφαρμόζοντας λοιπόν πρωτοποριακές τεχνολογικά λύσεις, στοχεύουμε στην πραγματική και ουσιαστική του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του οικισμού. Παράλληλα, θα εκπαιδεύσουμε τους κατοίκους στις νέες δυνατότητες και υπηρεσίες που θα παρέχονται.

Μέσω όλων αυτών των υπηρεσιών, αυξάνεται και η περιβαλλοντική και ενεργειακή ευαισθησία όλων μας. Από τον πολίτη στη κοινότητα. Φέρνουμε κοντά τους κατοίκους αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τους. Και μάλιστα, τους δίνουμε τη δυνατότητα να γίνουν συνεργάτες μας στη νέα και ανανεωμένη ενεργειακή αγορά”.


Συγκεκριμένα όπως επεσήμανε η MYTILINEOS αναπτύσσει μια πρώτη γκάμα εφαρμογών και υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν την διαχείριση υδάτων, την διαχείριση ενέργειας, έξυπνους πόλους που θα μπορούν να δίνουν πληροφορία μέσω wifi, καθώς και την πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, που είναι η πρώτη βάση.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου