25/5/21

Στο πλευρό της ομάδας COVID-19 Περιφέρειας Στερεάς, η Εκκλησία, επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Στο πλευρό της ομάδας COVID-19 Περιφέρειας Στερεάς, δηλώνουν η Εκκλησία, επιχειρήσεις, φορείς και δημόσιοι οργανισμοί σε σχετική ανακοίνωσή τους.


“Ως Οργανισμοί και Επιχειρήσεις δεχτήκαμε την ανταπόκριση και τη βοήθεια της Ομάδας Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδoς, πρωτίστως διά του Επικεφαλής Συντονισμού της Ομάδας Διαχείρισης Covid-19, Ειδικού Ιατρού Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Ιατρικής, Οργανικού Διευθυντού Ε.Σ.Υ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας, Αγάλου Φωτόπουλου, καθώς και τη συνδρομή του Ειδικού Ορθοπεδικού κου Τοουλιά ως Εντεταλμένου Αιρετού Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όταν βρεθήκαμε σε ανύποπτη χρονική στιγμή αντιμέτωποι με την πανδημία. 

Έτσι περιορίστηκε τάχιστα η διασπορά και δόθηκε κατεύθυνση στα θετικά κρούσματα καθώς και στις στενές τους επαφές, ώστε να έχουν τη βέλτιστη επιστημονικά πορεία, όπερ και εγένετο. 

Η συμβολή της Ομάδας Covid-19 ήταν καίρια και επετεύχθη η προστασία της Υγείας των συνανθρώπων-εργαζομένων μας καθώς και η προφύλαξη της ομαλής λειτουργίας των φορέων μας”, τονίζουν μεταξύ άλλων.

Και προσθέτουν: “Είναι κοινή μας πεποίθηση πως η ανάδειξη της προσφοράς της Ομάδας Διαχείρισης Covid-19 της ΠΣτΕ αποτελεί παράσημο στην πολιτική διαδρομή του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού. Κι αυτό διότι η ταχεία συγκρότηση και η λειτουργία της εκ του συστάδην, σηματοδοτεί ένα νέο πνεύμα , καινοτόμο και ριζοσπαστικό, προς όφελος του Στερεοελλαδίτη. 

Όπως έχουμε διαπιστώσει, όσοι δούλεψαν μαζί αυτό το φορτισμένο χρονικό διάστημα από τον προπερασμένο Φεβρουάριο του 2020 έως σήμερα, διαχειρίστηκαν πεδίο ασύμμετρης απειλής, φόβου και πολύπλοκων πρωτόγνωρων κοινωνικών εφαρμογών”. 

H Ομάδα Covid-19 της ΠΣτΕ ήταν και είναι παντός καιρού, ώρας και του πλήρους χωρικού εύρους της Στερεάς Ελλάδος: από το Λιδωρίκι Φωκίδας μέχρι τη Κάρυστο, από την Ιστιαία έως την Αντίκυρα και τα Οινόφυτα της Βοιωτίας κι από τη Σκύρο έως τη Λάρυμνα της Φθιώτιδας, τη Μακρακώμη και τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. 

“Αισθανόμενοι ευγνωμοσύνη για το αποτελεσματικό έργο της Ομάδας Covid-19 Π.Στ.Ε -έτσι όπως εμείς το βιώσαμε- και συμμεριζόμενοι την καινοτόμο διορατική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού, των Αντιπεριφερειαρχών και των Συμβούλων τους οι οποίοι δικαιώθηκαν για την πολιτική τους τόλμη και τις επιλογές  απολύτως εξειδικευμένων στελεχών για την Ομάδα, στην καίρια ιστορική στιγμή της απρόσμενης αδήριτης Ανάγκης,  ως υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αυτής της χώρας, νιώθουμε την εγκάρδια επιθυμία να σταθούμε παραστάτες αυτής της προσπάθειας δηλώνοντας εμείς ως πρώτοι εθελοντές για την ενίσχυσή της, καλώντας  όλους τους συμπολίτες μας -ο καθένας από το μετερίζι του- να συνδράμει στο έργο της Ομάδας με κάθε τρόπο προσφέροντας τις εθελοντικές του υπηρεσίες προς αναχαίτιση της πανδημίας και όχι μόνο.

Όλοι μαζί Δημόσια, Ιδιωτική και Εκκλησιαστική Διοίκηση, μπορούμε να αποτελέσουμε μια αδιάρρηκτη αλυσίδα με την οποία θα προστατεύσουμε την Περιφέρειά μας από τη λαίλαπα που τη μαστίζει.

Με τη βοήθεια Του Θεού και την Ευλογία των Επισκόπων της Εκκλησίας μας, Καλή Δύναμη Ομάδα Διαχείρισης Covid Π.Στ.Ε και με τη Νίκη!”, καταλήγουν στην ανακοίνωση.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου