26/1/21

Π.Σ.Ε. & πολίτες σύμμαχοι ενάντια στην εξάπλωση του ιού

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενώ έκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας απηύθυνε τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα περιοχών της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εστίασε την τελευταία περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, μετά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Συνολικά, όπως σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκαν 250 περίπου γρήγορα τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) στον Ορχομενό, τα Άσπρα Σπίτια, τη Δομβραίνα, τις Θεσπιές, τις Πλαταιές και σε γηροκομεία της Θήβας και της Λιβαδειάς.

Ακολούθησαν νέες δράσεις της Ομάδας Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Πισσώνα, το Μίστρο και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, με έμφαση στην περιοχή του Δύστου. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 215 rapid tests, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

“Για μία ακόμη φορά βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας ελέγχου και περιορισμού του κορωνοϊού με την Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας. Για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, όμως, θα πρέπει να συγκροτήσουμε μια ισχυρή συμμαχία με κάθε οικογένεια, με κάθε πολίτη”, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός  και πρόσθεσε: “Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν πρόκειται για «περιοριστικά» μέτρα, αλλά για μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας. Όλοι μας πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, για να βγούμε νικητές και με τις λιγότερες απώλειες από αυτή τη μάχη”.

Ο Εντεταλμένος Π.Σ. για την διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάςδήλωσε: “Εκτός από τους ελέγχους, ενημερώσαμε τους πολίτες για την ανάγκη σωστής τήρησης των μέτρων. Ζητήσαμε τη συμβολή όλων, ώστε να αρθούν μια ώρα αρχύτερα τα περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία και να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στην Εύβοια”.  

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου