17/11/20

Κυκλοφορώ και...

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

V Εναρμονίζομαι με το θέμα των ημερών: συγκεντρώσεις κλπ για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Απαγορεύονται», είπε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. «Τι μας λες;» είπαν οι άλλοι. Είπαν πολλά, ανάκατα και αλλοπρόσαλλα. Τι ακούσαμε, οι πολίτες! Είπα, λοιπόν, να συγκεντρώσω δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ή κομμάτων, να τις καταγράψω. Έτσι, για την Ιστορία. 

ΚΙΝ.ΑΛ.: (Ανακοινώσεις) «… τον καλούμε να αποσύρει αυτή την αντισυνταγματική διάταξη. Καλούμε επίσης τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα τους καλούμε να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας». - «Είναι εμβληματική επέτειος για μας το Πολυτεχνείο, αλλά δεν παίζουμε με τη φωτιά». – «Κάθε κόμμα θα αποφασίσει αυτόνομα πως θα κλιμακώσει πολιτικά την αντίδραση του».

ΣΥΡΙΖΑ: «Βλακώδης, αχρείαστη και προβοκατόρικη η απαγόρευση των συναθροίσεων…» - «Εμείς φέτος θα το γιορτάσουμε (!) με εκδήλωση στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, με εκδήλωση τιμής και μνήμης» είπε ο Αλ. Τσίπρας. Και μία κυρία της παρέας, διευκρίνισε ότι θα μαζευτούν 50 άτομα. (!) 

ΚΚΕ: διά στόματος Δ.Κουτσούμπα: «Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία. Το κάνετε για να ενοχοποιήσετε τον λαό και τη νεολαία.» - «Αυτό που σας ενοχλεί είναι το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ» - «Θέλετε να ξεμπερδέψετε με την ουσία του Πολυτεχνείου, των μηνυμάτων και του περιεχομένου του».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: «"Πολιτικό απωθημένο" που βγήκε σε μια ημερομηνία. Είναι δυνατόν να απαιτείτε από τους Έλληνες να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αλλά στις 17 Νοεμβρίου να κάνουν πορεία; Δεν πείθει το πολιτικό σύστημα να λειτουργεί έτσι. Γιατί ο πολίτης θα αναρωτηθεί για ποιο λόγο να μείνει στο σπίτι του και να βγει μόνο στις 17 του μηνός; Στις 28 Οκτωβρίου δεν πήγε κανένας να καταθέσει στεφάνι (εμείς πήγαμε)», είπε ο κ.Βελόπουλος.

ΜέΡΑ25, λέγε με Βαρουφάκη: «Θα είμαστε στον δρόμο. Δεν είστε εσείς το κράτος!» - «Καταθέσαμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας». 

V Αποφεύγω να σχολιάσω. Μου έρχεται κάτι σαν «Βρε, δεν πάτε να …» αλλά δεν μου επιτρέπεται!

V Ακούω, λεπτά πριν στείλω το κείμενο, ότι ο κ. Γιάνης με το ένα «ν» ατύχησε. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θεωρεί συνταγματική την απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Λοιπόν, για να δούμε! 

V Δηλώνω – γιατί, εγώ δεν δικαιούμαι; – ότι θα τιμήσω τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το σπίτι μου. Νοερή μετακίνηση ως εκεί δεν απαγορεύεται, έτσι;

V Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου