22/10/20

Μέχρι 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για ενίσχυση των ορεινών περιοχών

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Λεβαδέων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) από 09.10.2020 άνοιξε και λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση βοηθήματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2020. 

Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ανήκουν οι οικισμοί: Ελικώνος, Ανάληψης και Τσουκαλάδων και οι Κοινότητες: Αγίας Άννας, Αγίου Βλασίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Τριάδας, Δαύλειας, Κορώνειας, Κυριακίου,  Λαφυστίου, Μαυρονερίου και Προσηλίου.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ ετησίως για δικαιούχους που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ/έτος, και 300 ευρώ ετησίως για δικαιούχους που το οικογενειακό τους εισόδημα κυμαίνεται από 3.000,01 έως 4.700 ευρώ/έτος. 

Οι δικαιούχοι έως και τις 30 Οκτωβρίου 2020 έχουν τη δυνατότητα υποβολής της αίτησής τους στην ψηφιακή πλατφόρμα https://oreina.epidomata.gov.gr.  Σημειώνεται ότι στην αίτηση πρέπει να συμπληρώνεται υποχρεωτικά η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου, καθώς οι δικαιούχοι θα λάβουν σχετική ειδοποίηση για την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής τους μέσω email και sms. 

Όσων πολιτών η αίτηση έχει εγκριθεί για το έτος 2019, δε χρειάζεται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για το 2020.  Αντίθετα, όσων ενδιαφερόμενων πολιτών η αίτηση για το έτος 2019 έχει απορριφθεί ή εκκρεμεί ο έλεγχός της, καλούνται, εφ’ όσον επιθυμούν, να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2020. 

Όσοι από τους πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα τους συνδράμουν για την υποβολή της αίτησής τους και για την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πορεία της. 

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο:  https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου