1/9/20

Την Βοιωτία επισκέφθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου

Συνάντηση της Υφυπουργού Εργασίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας - Επισκέφθηκε  την Θήβα και την Χαλκίδα

 Ένας υπολογιστής σε κάθε δομή φιλοξενίας υπερηλίκων με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Φ. Σπανού για να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους. 

 Την Βοιωτία και την Εύβοια επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου 

“Επισκέφθηκα τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων «Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Κυριών» στη Θήβα, «Άνθεμις» στη Χαλκίδα καθώς και το παράρτημα ΑμεΑ Εύβοιας. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους των δομών και ενημερώθηκα για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την Covid -19. Η υγεία όλων μας είναι πολύτιμη. Την υγεία, όμως, των πιο ευάλωτων έχουμε ευθύνη να την προασπίσουμε όλοι εμείς. Κι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο τηρώντας αυστηρά τα μέτρα των ειδικών λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ”, επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ Μιχαηλίδου.

“Η κυβέρνηση δεν ξεχνά τον αγώνα της ζωής! Τους το οφείλουμε!”, σημείωσε σχετικά ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος δήλωσε σχετικά: “Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και την ομάδα μας για τη διαχείριση του Covid19 επισκεφτήκαμε δομές φιλοξενίας υπερηλίκων και εν γένει ευπαθών ομάδων της Περιφέρειάς μας.

Ακολούθως, συζητήσαμε για το πως θα εφαρμόσουμε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας αυτών των ανθρώπων, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη -ζωτική για εκείνους- επαφή με τους οικείους τους.

Έτσι, ταυτόχρονα με τα ήδη συμφωνημένα μέτρα:

- τακτική συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου από τους εργαζομένους

- δημιουργία ειδικού δωματίου κρουσμάτων σε κάθε δομή

- παροχή υγειονομικού εξοπλισμού στις δομές

- τήρηση ειδικών πρωτοκόλλων ασφαλείας

Aποφασίσαμε να χορηγήσουμε σε κάθε δομή της Περιφέρειάς μας έναν φορητό υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπονται και να συνομιλούν καθημερινά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου