7/12/21

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς είναι πλέον ολοφάνερο σε όλον τον κόσμο πως χωρίς ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με προσωπικό και υποδομές, μαζικούς ελέγχους (τεστ ανίχνευσης), προστατευτικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, πολλαπλασιασμός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απολύμανσης, κλπ) ο ιός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, γιατί θα μεταλλάσσεται διαρκώς και θα είναι ένας μόνιμος κίνδυνος. 

“Και ενώ η παραπάνω αλήθεια γίνεται  παγκόσμιος προβληματισμός, η δική μας κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημα του «αποδιοπομπαίου ανεμβολίαστου».                                                  Έχει νομοθετήσει μέτρα οικονομικής εξόντωσης για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους ενοχοποιώντας τους για την εξάπλωση του ιού, την ώρα που είναι επιστημονικά γνωστό ότι το εμβόλιο δεν εμποδίζει την εξάπλωση, αλλά βοηθά στην ηπιότερη νόσηση.

Αντί  λοιπόν να εξοπλίσει το σύστημα υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές και ΜΕΘ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με οχήματα και προσωπικό που θα πολλαπλασιάσουν τα δρομολόγια, αυτή, αυτά τα θεωρεί περιττά, μια άχρηστη πολυτέλεια στην μετά κορωονοϊού εποχή και προτιμά να σπέρνει τη διχόνοια ανάμεσα στον πληθυσμό, εξοντώνοντας και οικονομικά τα πιο αδύναμα μέλη του”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ε.Κ. Λιβαδειάς. 

Και προσθέτει: “Το υποχρεωτικό κόστος των εργαζομένων που δεν είναι εμβολιασμένοι αυξάνεται καθώς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 ευρώ περίπου τον μήνα, δεδομένου ότι οι ανεμβολίαστοι μένουν αποκλεισμένοι από τα δωρεάν ραπιντ τεστ του ΕΟΔΥ.

Ο μαζικός εμβολιασμός δεν έρχεται με διατάγματα και εκβιασμούς για απολύσεις, έρχεται σαν συνειδητή επιλογή ελεύθερων και υπεύθυνων ανθρώπων. 

Είμαστε ενάντια στον διχασμό που προωθεί  η διάκριση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων”.

Καταλήγοντας ζητά δωρεάν τέστ ράπιντ τέστ για όλους τους εργαζόμενους και υπογραμμίζει: “Η προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων από την κυβέρνηση δεν θα περάσει! Ο λαός θα σώσει τον λαό”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου