16/11/21

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας

Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. την οποία συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη  διαδικτυακά, με θέματα τον απολογισμό της θερινής περιόδου 2021 και  την αντιμετώπιση φαινομένων ενόψει του χειμώνα 2021-2022.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Π.Στ.Ε. Κων/νος Καραμπέτσος, ο Δ/ντης της Πολιτικής Προστασίας Π.Στ.Ε Ζώης Πολύζος, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος καθώς και η προισταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ισιδώρα Παπαντωνίου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Βοιωτίας της Ενωτικής Περ.Κίνησης Βασιλική Κοροπούλη-Κατσιμίχα. Εκ μέρους του Δημάρχου Λεβαδέων ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Δήμου, ο Δήμαρχος Θήβαίων Γιώργος Αναναστασίου, η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, εκ μέρους του Δημάρχου Τανάγρας ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Καρύγιαννης, ο Δ/ντης της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας Ηλίας Μπακούμης, ο Δ/ντής της  Π/Υ Λιβαδειάς Κων/νος Πούλος, Δ/ντης της Π/Υ Οινοφύτων Κων/νος Ρίννης, συμμετείχε επίσης εκπρόσωπος της 114 Π.Μ, του Λιμενικού και της Μονάδας Καυσίμου Αλιάρτου. Συμμετείχαν  επίσης ο Δ/ντης Δασών Βοιωτίας Γιάννης Γρίβας καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΛ, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και εκπρόσωπος από την ΝέαΟδό.  


  Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά μετά την σύσκεψη, δήλωσε: “Στην σημερινή σύσκεψη κάναμε τον απολογισμό των ενεργειών μας κατά την θερινή περίοδο 2021 αλλά και τον συντονισμό μας με τους φορείς για τον χειμώνα 2021-2022.                           

Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία 9 περιστατικά πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εντός νομού Βοιωτίας και 5 εκτός νομού. 

Εφαρμόστηκε 10 φορές απαγόρευση κυκλοφορίας και πραγματοποιήθηκαν περιπολίες σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες.                                       

Έγινε πλήρωση και συντήρηση των υδατοδεξαμενών 40 τόνων για υδροληψία εναέριων μέσων.

Πραγματοποιήθηκαν έκτακτες συσκέψεις για τους σεισμούς στην Θήβα και πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών”.

Και πρόσθεσε: “Προβαίνουμε σε προληπτική  συντήρηση όλων των ιδιόκτητων μηχανημάτων μας και προχωράμε σε προμήθεια 2.000 ton άλατος και διασπορά σε διάφορα σημεία για έγκαιρο εφοδιασμό, ενημέρωση όλων των υπηρεσιών μας για πλήρη ετοιμότητα, ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων και σε ενημέρωση κοινού από τα Μ.Μ.Ε. 

“Είμαστε επί ποδός 24ώρες καθημερινά και σε επιφυλακή ώστε να παρέμβουμε όπου χρειαστεί”.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου