2/11/21

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ

Με αφορμή  πρόσφατη αναφορά στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων για πιθανή ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της φύλαξης αθλητικών εγκαταστάσεων ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς τονίζει οτι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των ΟΤΑ.


“Παραμένουμε και στηρίζουμε με συνέπεια και αγωνιστικότητα τις διαχρονικές μας θέσεις για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών ,  της διαχείρισης των απορριμμάτων, της Υγείας,  της Παιδείας, της Ασφάλισης κ.ο.κ.” σημειώνουν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου ο Πρόεδρος Νίκος Μπούρας και η Γραμματέας Αγγελική Αγγελοπούλου.

Και προσθέτουν: “Εμμένουμε με αποφασιστικότητα στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και σε όσους  τις εφαρμόζουν, διαχρονικά. 

Τα τελευταία 8 χρόνια η στάση είναι ίδια , συνεπής και απαρασάλευτη. Όλοι οι « παροικούντες την Ιερουσαλήμ » γνωρίζουν τους αγώνες που έδωσε – σε πολλές περιπτώσεις ΜΟΝΟΣ σε ολόκληρο το νομό -  ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων αλλά και των δημοτών,  για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.ο.κ., σε αντίξοες συνθήκες και κόντρα σε πολλούς. 

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια με δημόσιες τοποθετήσεις του, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, παρουσίες σε δημοτικά συμβούλια κ.α., ο Σύλλογος εργαζομένων όχι μόνο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά καταγγέλλει αρχές εξουσίας (κυβερνήσεις , δημοτικές αρχές κτλ) και πρακτικές που προσπαθούν συστηματικά να απαξιώσουν τις υπηρεσίες των Δήμων, αφήνοντάς τις χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και χωρίς μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να εκχωρήσουν αρμοδιότητες, έργα και υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν οι Δήμοι,  σε ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα”.

Ακολούθως επισημαίνουν οτι ο σύλλογος δεν έχει δεχθεί και δεν έχει συναινέσει ποτέ “σε καμία προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που θα αποτελέσει «κερκόπορτα» για ξεπούλημα των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε επιχειρηματικά συμφέροντα” και δεν συναινει ούτε στην πρόταση που ακούστηκε στο Δ.Σ.

Καταλήγοντας σημειώνουν: “Στο πλαίσιο αυτό καλούμε για πολλοστή φορά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων, όσο και όλα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων στους οποίους καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους συναδέλφους μας,  να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ξεπουλήματος υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Δήμων  τους , που εκτός των άλλων θα σημάνει και νέους φόρους στους δημότες. 

Τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας ώστε  οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, το οριστικό τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον οικονομικούς πόρους και η διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, να μην μείνει ένα απλό σύνθημα , αλλά μία κατάκτηση.

Είναι αναγκαία συνθήκη προσφοράς στον πολίτη και μόνο σε αυτόν!”

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου