29/4/21

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία την Πέμπτη 6 Μαΐου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα και προκήρυξε 24ωρη Πανεπαρχιακή Απεργία την Πέμπτη  6  Μαΐου 2021, θέλοντας “να αποδώσει φόρο τιμής στην αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά, στην ηρωική και μαζική εξέγερση των εργατών του Σικάγο, που πριν από 135 χρόνια υπερασπίστηκαν με αυτοθυσία τα δικαιώματα της Εργατικής Τάξης και καθιέρωσαν την 1η του Μάη σαν σύμβολο αγώνα, δράσης και αλληλεγγύης των εργατών”.    


Το Ε.Κ. απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον κόσμο της εργασίας να πάρει μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10.30 το πρωί, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις κ.α.).

“Επιδιώκουμε ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να δώσει ώθηση προς αφύπνιση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια που είναι προ των πυλών”, τόνισαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Κ. ο Πρόεδρος Κώστας Κολιούσης και ο Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος.


Κάλεσμα για την συγκέντρωση της Πέμπτης απηύθυνε και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας.

“Η εκτελεστική γραμματεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας ,  απορρίπτοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για υποβάθμιση και απονεύρωση του φετινού εορτασμού, συμμετέχει  στην  24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού και όλο τον κόσμο της εργασίας να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση”, σημείωσαν εκ μέρους της Ε.Γ ο Πρόεδρος Νίκος Μπούρας και ο Γραμματέας Χρήστος Δαμιανίδης.


Στην συγκέντρωση καλεί και το  Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Λιβαδειάς. “Είναι πλέον αναγκαίο και απαραίτητο για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά αυτή την αντεργατική θύελλα να συνταχθούμε όλοι μαζί στον κοινό αγώνα”, επισημαίνει μεταξύ άλλων.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου