2/2/21

“Κυβερνητική τρομοκρατία” καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο επαρχίας Λιβαδειάς με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει την χουντικής κοπής φωτογραφική διάταξη για απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από 100 άτομα”. 

Ο πραγματικός λόγος για την απαγόρευση των συναθροίσεων όπως σημειώνει έχει να κάνει με τον τρόμο που προκαλείται στην Κυβέρνηση από την αντίσταση της νεολαίας και του εργατικού κινήματος. 

“Το πρώτο ηχηρό μήνυμα δόθηκε στο Συλλαλητήριο 28/1 όπου φοιτητές και εργαζόμενοι έκαναν κουρελόχαρτο την απαγόρευση κυκλοφορίας.

 Η Κυβέρνηση που μειώνει τις δαπάνες για τα Δημόσια Νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, αλλά δίνει «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν έχει λεφτά για γιατρούς και δασκάλους, αλλά έχει για επιδοτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδόχων και των εφοπλιστών, για «ειδικούς φρουρούς» και αστυνομοκρατία, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ορατός εχθρός των εργατών είναι το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, καταστολή και τρομοκρατία”, τονίζει στην ανακοίνωση το Δ.Σ. του Ε.Κ. Λιβαδειάς

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα “την αυταρχική απόφαση της απαγόρευσης των  υπαίθριων  συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων”.

Και προσθέτει: “Το Εργατικό Κίνημα γνωρίζοντας την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων για την προστασία του λαού  απέναντι στην πανδημία, μπορεί να οργανώνει τους αγώνες του, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούν οι υγειονομικοί κανόνες.

Πλέον η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την αντεργατική της πολιτική. Θάβει τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. 

Το δόγμα «Νόμος-τρόμος και τάξη» στην σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία, στους εργαζόμενους και την νεολαία θα πρέπει να ανατραπεί”.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: “Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απαγόρευση συναθροίσεων, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον κλάδο και γενικότερα όλου του λαού”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου