25/2/21

Στάσης εργασίας των υγειονομικών στο Νοσοκομείο της Θήβας

Κινητοποίηση στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας των υγειονομικών στα Δημόσια Νοσοκομεία και της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποίησαν χθες μέλη σωματείων και φορέων της Θήβας μαζί με υγειονομικούς στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

Με αφορμή την πολύμηνη αδιαφορία των Διοικήσεων της 5ης ΥΠΕ και του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας να συναντηθούν με τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Θήβας για την Υγεία και να πάρουν θέση στα αιτήματα που προσυπογράφουν 25 φορείς και εκατοντάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής, η Επιτροπή αναφέρει τα εξής: 

Η απαράδεκτη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας και τις υπόλοιπες δομές υγείας της περιοχής μας συνεχίζεται, δώδεκα μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας.

Μετά τη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα στις 13 Οκτώβρη 2020, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Θήβας για την Υγεία κοινοποίησε το ψήφισμα που προσυπέγραψαν είκοσι πέντε (25) σωματεία και φορείς της περιοχής μας προς τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και προς τον Διοικητή του ΓΝ Λιβαδειάς - ΓΝ Θήβας, ζητώντας την πραγματοποίηση συνάντησης.

Το ψήφισμα καταδικάζει την απαράδεκτη λογική που αντιμετωπίζει εν μέσω πανδημίας τις δομές υγείας ως κόστος και καταλήγει στα εξής δίκαια και αναγκαία αιτήματα:

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής, με την αύξηση των οργανικών θέσεων και την κάλυψή τους με μόνιμους παθολόγους.  

Άμεση κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου Θήβας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Άμεση λειτουργία Κέντρου Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Θήβας με κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό.

Να στελεχωθούν πλήρως σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής (Κέντρα Υγείας Θήβας, Σχηματαρίου & Ερυθρών, Ιατρεία Οινοφύτων & ΤΟΜΥ Θήβας) για τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.

Να διασφαλιστούν σε επάρκεια τα αναγκαία μέσα και ο εξοπλισμός με πιστοποίηση για νοσοκομειακή χρήση για την προστασία όλων των υγειονομικών.

Να στελεχωθεί πλήρως η Μονάδα ΕΚΑΒ της περιοχής και να δημιουργηθεί σταθμός της στην Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων.

Πλήρης στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Θήβας.

Να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Παρά τις επανειλημμένες επικοινωνίες της Επιτροπής τόσο με την 5η ΥΠΕ όσο και με τη Διοίκηση του ΓΝ Λιβαδειάς – ΓΝ Θήβας, μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι αποφεύγουν την πραγματοποίηση συνάντησης.

Φαίνεται ότι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής που έχουν υπογράψει οι ίδιοι το ψήφισμα, όπως και οι χιλιάδες άλλοι που εκπροσωπούνται από τους 25 φορείς «δεν πρέπει» να ασχολούνται με την ανύπαρκτη συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού εν μέσω πανδημίας...

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση των αρμοδίων και απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την 5η ΥΠΕ και με τη Διοίκηση του ΓΝ Λιβαδειάς – ΓΝ Θήβας για να πάρουν θέση πάνω στα δίκαια αιτήματά μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου