2/2/21

Διαδικτυακή κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μέσω τηλεδιάσκεψης, η διαδικτυακή κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας. 

Την Εκδήλωση κοπής πίτας του ΣΒΣΕ τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τα μέλη του ΔΣ και τους εκπροσώπους των εταιρειών μελών μας, οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Φάνης Σπανός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θάνος Ψαθάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.ΑΝ.ΕΠ, Κωνσταντίνος Καραγιάννης Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, Γεώργιος Αναστασίου Δήμαρχος Θηβαίων, Έλενα Βάκα Δήμαρχος Χαλκίδας, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Π.Στ.Ε κ.κ Παναγιώτης Αγνιάδης, Αθανάσιος Κυρίτσης, Γιάννης Γεροντίτης, Βασίλειος Αυγερινός και η τ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κυρία Παρασκευή Αγιοστρατίτη.

Επίσης συμμετείχαν ο κύριος Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κύριος Αναστάσιος Μιτιακούδης, Γενικός Διευθυντής Αδειοδοτήσεων της Γ.Γ. Βιομηχανίας και η κυρία Κωνσταντίνα Νίκα Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης ΥΠΕΝ. 

Την Εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΒΣΕ κύριος Νικόλαος Κουδούνης με έναν αρχικό χαιρετισμό προς τους προσκεκλημένους ενημερώνοντας τους αναφορικά με τη ροή των ομιλιών. 

Ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Σταϊκούρας έλαβε πρώτος το λόγο παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα του Υπουργείου του και το κυβερνητικό έργο του προηγούμενου έτους αλλά και τις στοχεύσεις για το νέο έτος. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση του τόνισε την πάγια θέση του ότι ο ρόλος του Συνδέσμου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι εξαιρετικά σημαντικός, και δεν περιορίζεται απαραίτητα στα στενά όρια αυτής. Επίσης, υπογράμμισε τα κυβερνητικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του covid-19 σκιαγραφώντας τη συνολική κυβερνητική Στρατηγική. Επιπροσθέτως, ο κύριος Υπουργός ανέδειξε στην ομιλία του τη Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κύριος Παπαθανάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη βιομηχανία και τις νέες ευκαιρίες, χρηματοδοτικές και άλλες, που διαμορφώνονται. Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κλάδου της μεταποίησης στη Στερεά Ελλάδα και τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων εν μέσω υγειονομικής κρίσης. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κύριος Φάνης Σπανός, ανέπτυξε  το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας εν όψει μάλιστα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 που προβλέπει σημαντικά υψηλότερες χρηματοδοτήσεις στην Π.Στ.Ε.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Εταιρειών-μελών του ΣΒΣΕ αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα έλαβαν επίσης το λόγο και όλοι εξέφρασαν τις ευχές και τις σκέψεις τους για τη νέα χρονιά. 

Κατά την κοπή της πίτας που ακολούθησε, κληρώθηκαν δύο «φλουριά», ένα για τα μέλη του ΔΣ και το δεύτερο σε εταιρεία μέλος του ΣΒΣΕ. Σημειώνεται ότι το "φλουρί» της εταιρείας μέλους του ΣΒΣΕ αξίας € 500 θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό οργανισμό της επιλογής της.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου