27/9/16

Ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση από το Δήμο Λεβαδέων

Η ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων για την ανακύκλωση, πραγματοποιήθηκε χθες από το Δήμο Λεβαδέων και την ΔΕΠΟΔΑΛ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

an1Το πρόγραμμα περιείχε 8 δραστηριότητες και υλοποιήθηκε σε 4 ενότητες, από τις από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 μμ στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη με την συμμετοχή μαθητών των σχολείων της Λιβαδειάς..
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδα συνεργατών της ΕΕΑΑ μοίρασε ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την προώθηση μέσα από τη συνεργασία, της βελτίωσης αποτελεσματικότητας του έργου ανακύκλωσης  στο  Δήμο Λεβαδέων.
«Η ελπίδα, το μέλλον για τον τόπο μας είναι τα παιδιά, οι μαθητές, οι νέοι. Έτσι λοιπόν υλοποιούμε την συγκεκριμένη δράση που αφορά στην ανακύκλωση την οποία αγκάλισε με ενδιαφέρον η σχολική κοινότητα και ευχαριστώ τους διοργανωτές, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Παπαθανασίου, την ΔΕΠΟΔΑΛ και τον Στέλιο Σαλαπατάρα  καθώς και όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς», επεσήμανε η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου.
«Ο Δήμος Λεβαδέων με την υπηρεσία περιβάλλοντος και πρασίνου σε συνεργασία με τα σχολεία της πόλης και την εταιρία ανακύκλωσης διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών. των δασκάλων και των πολιτών για τα ζητήματα της ανακύκλωσης σημείωσε ο κ. Παπαθανασίου ενώ από την εταιρία ανακύκλωσης ο Κωνσταντίνος Κορωναίος  αναφέρθηκε στην σημασία του δημιουργικού χαρακτήρα της εκδήλωσης.
Όπως επισημάνθηκε στην ενημέρωση που έγινε τα υλικά μπορούμε να ρίχνουμε στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης είναι χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, χυμούς, γάλα, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτοσακούλες κ.α., αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες κ.α., γυάλινες συσκευασίες από π.χ. νερό, χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων κ.α., πλαστικές συσκευασίες από π.χ. μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες, φιλμ περιτυλίγματος κ.α. και λευκοσιδηρές συσκευασίες από γάλα εβαπορέ, καφέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό, μπισκότα, κ.λπ.
Προσέχουμε όμως ώστε οι συσκευασίες να είναι εντελώς άδειες από υπολείμματα.
Όσες συσκευασίες μπορούμε τις τσακίζουμε ή τις διπλώνουμε ,βγάζουμε τα καπάκια από τα μπουκάλια αλλά τα πετάμε και αυτά στην ανακύκλωση και όταν φτάσουμε στον κάδο αδειάζουμε τη σακούλα με τα υλικά μέσα σε αυτόν και στη συνέχεια μπορούμε να πετάξουμε και τη σακούλα μας προς ανακύκλωση.
Με την ανακύκλωση  μεταξύ άλλων όπως τόνισαν οι διοργανωτές προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας.
an2
an3

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου