22/11/23

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ: Νέο Δημαρχείο

Μετά από 25 χρόνια υλοποιήθηκε το όραμα του αείμνηστου Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου και το ιστορικό και εμβληματικό κτήριο στη πλατεία Λάμπρου Κατσώνη αποτελεί το νέο Δημαρχείο του Δήμου Λεβαδέων. 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο δημοτικό κατάστημα που συγκεντρώνει το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου και προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους πολίτες. 

Τα εγκαίνια του Δημαρχείου τέλεσε την Δευτέρα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος ο οποίος πρόσφερε και μια εικόνα της Παναγίας.

«Το νέο δημαρχείο συμβολίζει την ισχύ και τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτελεί κοινό καρπό προσπαθειών και κόπου τόσο δικό σας όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, των συνεργατών σας και των προκατόχων σας. Αποτελεί για την πόλη μας ένα πραγματικό στολίδι αντάξιο της ιστορίας της. Ευχόμαστε καλορίζικο και καλοτάξιδο στην προσφορά και την στήριξη των συμπατριωτών μας», σημείωσε ο κ. Γεώργιος.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στο νέο Δημαρχείο στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες του δήμου μας, σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο περιβάλλον, ενώ στο υπόσκαφο του νέου Δημαρχείου θα καλυφθούν ανάγκες των δημοτών μας, κυρίως των νέων, με χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Το νέο δημαρχείο ανήκει σε όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους, παλαιότερους και νεότερους».

Παράλληλα επεσήμανε: «Η προηγούμενη δημοτική αρχή πήρε απόφαση να μετατραπεί το κτήριο σε δημαρχείο μέσω ανακατασκευής, σχεδίασε, χρηματοδότησε και συμβασιοποίησε αυτό το έργο 2 μήνες πριν τις εκλογές του 2019. Προσωπικά αν και δεν ήμουν σύμφωνος με αυτή την επιλογή σεβάστηκα την συνέχιση της διοίκησης του δήμου και εκτέλεσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Επίσης έκανε λόγο για μια μεγάλη προσπάθεια με δυσκολίες και προβλήματα λόγω αστοχιών που υπήρχαν και καταστάσεων που δημιουργήθηκαν.

Η πρώην δήμαρχος Λεβαδέων και νυν Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ που δεν περιλαμβάνει μόνο το Δημαρχείο που όπως είπε αποτελεί «έναν εργασιακό χώρος τιμά τους εργαζόμενους στο δήμο και τους δημότες», αλλά και το υπόσκαφο που θα στεγάσει τον πολυχώρο εκδηλώσεων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, όλοι γνωρίζουμε ότι τέτοιοι χώροι λείπουν από την Λιβαδειά. Δυστυχώς όμως ο χώρος αυτός ακόμα δεν είναι έτοιμος. Ελπίζω τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθεί για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να το απολαύσουν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η κ. Πούλου. 

Και πρόσθεσε: «Εύχομαι στη νέα δημοτική αρχή να ολοκληρώσει τα έργα των 60 εκ ευρώ που έχουμε αφήσει ως προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να εγκαινιάσει ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Ταγκαλέγκας, πρόκειται για έργα που σχεδιάστηκαν για όλους τους πολίτες». 

Ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Καραμάνης σημείωσε σχετικά: «Θεωρώ ότι η επιλογή της δημοτικής αρχής της κ. Πούλου ήταν πάρα πολύ σωστή, και η μελέτη και η χρηματοδότηση. Αυτό το έργο δίνει την δυνατότητα στους υπαλλήλους να δουλεύουν σε πολιτισμένο περιβάλλον με σωστές συνθήκες εργασίας παρέχοντας παράλληλα εύκολη πρόσβαση στους δημότες. Επίσης δίνει την ευκαιρία στον υπόσκαφο χώρο με την ολοκλήρωση των εργασιών για σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων κυρίως για την νεολαία μας. Καλορίζικο το νέο Δημαρχείο και συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν. Εμείς πλέον έχουμε το χρέος να ολοκληρώσουμε τα έργα και τον χώρο στο υπόσκαφο». 

Τέλος ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «ένα πολύ σημαντικό έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, συνεχίστηκε και υλοποιήθηκε από την επόμενη, πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο που διαμορφώνει ένα περιβάλλον ευχάριστο για τους δημότες και τους εργαζόμενους» .






ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου