13/10/22

Αδιάθετες 9 εργατικές κατοικίες που κληρώθηκαν το 2017 στη Θήβα

Έχει περάσει ένας χρόνος από την συνάντηση του Εργατικού Κέντρου και του Βουλευτή Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη με τον  Διοικητή του τέως ΟΑΕΔ και νυν ΔΥΠΑ με θέμα τις 9 εργατικές κατοικίες στη Θήβα που έχουν κληρωθεί από τις 8-11-2017 και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στους δικαιούχους.


“Στη συνάντηση τέθηκε και η ανέγερση του νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου στο οποίο θα συστεγαζόταν και το τμήμα της ΔΥΠΑ Θήβας, καθώς και η Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας. Το θέμα  έχει παγώσει εδώ και πολλά χρόνια παραμένοντας  ανεκμετάλλευτο το ιδιόκτητο οικόπεδο.

Ενώ υπήρχε δέσμευση από τον Διοικητή ότι θα προχωρήσει άμεσα το θέμα για τις 9 κατοικίες, δυστυχώς μέχρι και σήμερα και παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις μας δεν έχει γίνει τίποτα. Όλα είναι όπως τα αφήσαμε στις 21-9-2021!”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μέσω ΔΥΠΑ έχει εξαγγείλει ότι από τα αδιάθετα ποσά της υπηρεσίας θα δανειοδοτήσει για αγορά κατοικιών νέους από 25 έως 39 ετών καθώς και τρίτεκνους, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες.

“Προκαλεί έκπληξη αλλά και οργή και αγανάκτηση η αδράνεια και η προκλητική ανικανότητα της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ να παραδώσουν  9 κατοικίες που έχουν κληρωθεί σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων και τις αφήνουν να καταστρέφονται και από την άλλη υπόσχονται να δώσουν χρήματα για αγορά νέων κατοικιών”, τονίζουν εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Κ. Θήβας ο Πρόεδρος Κ. Καπούλας και ο Γραμματέας Χ. Αντωνούδης.

Και καταλήγουν: “Ζητάμε να σταματήσετε επιτέλους να κοροϊδεύετε τους ανθρώπους του μόχθου που πληρώνουν τεράστια ποσά σε ενοίκια και να παραδώσετε άμεσα τις 9 εργατικές κατοικίες στη Θήβα.

Σε μερικές ημέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την κλήρωση των εργατικών κατοικιών. 

Πόσο ακόμα θα αναμένουν οι δικαιούχοι; 

Που είναι η ευαισθησία σας;

Περιμένουμε άμεσες ενέργειές σας. 

Ο χειμώνας έρχεται με ότι αυτό συνεπάγεται”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου