20/9/21

Με αθλητικές δραστηριότητες συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ο Δήμος Λεβαδέων

O Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους και τα Αθλητικά Γυμναστήρια της πόλης, στο πλαίσιο των Τροφωνίων 2021, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία.

Βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού ήταν η προτροπή των πολιτών να συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις για να γνωρίσουν και να βιώσουν τα οφέλη από την άθληση.

Ο Δήμος Λεβαδέων έκανε πράξη το σύνθημα "Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον - Μένουμε υγιείς" που ήταν για φέτος το κεντρικό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η οποία  έχει καθιερωθεί από το 2002 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ως ο σημαντικότερος θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη υγιών, περιβαλλοντικών τρόπων ζωής. 

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εισαγωγή και η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους και γενικότερα η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον συνηθειών. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει παρουσίαση πολεμικών τεχνών απο την Σχολή Dragons, Σκακιστικό αγώνα με την συμμετοχή του Σκακιστικού Ομίλου Λιβαδειάς, αγώνες μπάσκετ 3Χ3 με την συμμετοχή των Αθλητικών Συλλόγων “ΑΠΟΛΛΩΝ” και “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”, αγώνες βόλεϊ και badminton σε συνεργασία με την “Αναγέννηση Λιβαδειάς”. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με τον αθλητικό Σύλλογο Falcons και ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη με τον Ποδηλατικό Γύρο Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον ΑΚΟΛ και την ποδηλατική ομάδα All Terrain Λιβαδειάς.Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις υλοποιούνται με την πιστή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου