1/7/21

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Έκτακτη Σύγκλιση  Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη    της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά,  για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού, κατηγορία 4, για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Βοιωτίας . Αφορά λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας ο Δήμαρχος Θήβαίων Γιώργος Αναναστασίου, η Δήμαρχος Ορχομενού, Βούλα Καράλη,ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Δήμαρχος  Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τανάγρας Νίκος Πέτρου, ο Υ/ντης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Ηλίας Μπακούνης, ο Διοικητής της  Π/Υ του Νομού Βοιωτίας Πύραρχος Γιάννης Ζαμάνης και οι Διοικητές της Π/Υ Λιβαδειάς Κων/νος Πούλος, Θήβας Γρηγόρης Τσοκάνης και Οινοφύτων Κων/νος Ρίννης συμετείχαν επίσης ο Δ/ντης Δασών Βοιωτίας Γιάννης Γρίβας , ο Δ/ντης ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς-Θήβας Γιώργος Σιδέρης, oι Εθελοντικές Οργανώσεις Λιβαδειάς «Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης» και Σχηματαρίου ΕΔΥΣ, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος καθώς και η προισταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ισιδώρα Παπαντωνίου. Διαδικτυακά συμμετείχε στη έκτακτη σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π ο Διοικητής Περ. Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης. 



Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Βρισκόμαστε  σε κατάσταση συναγερμού. Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος .

   Καλώ τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

   Όλος  ο μηχανισμός  και όλοι οι εμπλεκόμενοι  υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή .Όλες οι υδροφόρες είναι γεμάτες με νερό. Είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας».






ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου