28/7/20

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βοιωτία


Κορωνοϊός, θερμομέτρηση και προστασία προσωπικών δεδομένων ...

Φ. Παπαθωμά: Ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων 

Δύο νέα κρούσματα στο νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στον Ορχομενό και την Χαιρώνεια ανακοίνωσε προχθές ο ΕΟΔΥ καθώς και ένα ακόμα χθες .
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 65 και 72 οι οποίοι όμως είναι ασυμπτωματικοί και εντοπίστηκαν έχοντας πάει σε νοσοκομεία της Αθήνας για χειρουργεία στα οποία πρέπει να υποβληθούν και τους έκαναν προληπτικά το τεστ στο οποίο βγήκαν θετικοί.
Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο fb, σχολίασε τις εξελίξεις, κάνοντας γνωστό πως η διαδικασία ιχνηλάτησης πραγματοποιήθηκε ενώ ζήτησε να παύσει η παραπληροφόρηση πάνω στο θέμα αυτό.
«Ολοκληρώσαμε την ιχνηλάτηση και των δύο νέων κρουσμάτων. Υπό τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους δημάρχους Λιβαδειάς και Ορχομενού προχωρούμε στην β'φαση. Παραμένουμε ψύχραιμοι τηρώντας τα μέτρα. Παρακαλώ να σταματήσει επιτέλους η ανευθυνότητα ορισμένων καθώς και η παραπληροφόρηση.», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τις εξελίξεις σχολίασαν επίσης ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης και η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη.


Γ. Ντασιώτης: Να μπει καραντίνα στην παραπληροφόρηση
Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν, από τον ΕΟΔΥ στο Μαυρομμάτι.
Θετικό ανιχνεύθηκε μόνον ένα από τα 44 δείγματα των επαφών του 40χρονου από τη Θήβα που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, στις αρχές της περασμένης βδομάδας.
Το νέο κρούσμα, που δεν κατοικεί στο Μαυρομμάτι, ανήκει στο στενό περιβάλλον του 40χρονου και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Με κοινή ανακοίνωση η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης  ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα.
“Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν και εξετάστηκαν για κορονοϊο ,σε κατοίκους του Μαυρομματίου και μέλη του περιβάλλοντος του ασθενούς, από τα 44 άτομα στους οποίους ελήφθη το δείγμα τα 43 είναι αρνητικά στον κορονοϊο,ενώ υπάρχει 1 θετικό και αφορά άτομο του περιβάλλοντος του ασθενούς, που δεν κατοικεί στο Μαυρομμάτι και το οποίο είναι πολύ καλά στην υγεία του και βρίσκεται ήδη σε περιορισμό”, σημείωσαν.
Και πρόσθεσαν: “Τα αποτελέσματα μας χαροποιούν και μας ενθαρρύνουν αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μας εφησυχάζουν, μέχρι να τελειώσει το 14ημερο από το αρχικό συμβάν.
Τα μέτρα αυτοπεριορισμού και αυτοπροστασίας ισχύουν κανονικά, όπως επίσης και η αυξημένη επιφυλακή των υπηρεσιών.
Ευχόμαστε περαστικά στους ασθενείς και παρακαλούμε όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας Ατομική Ευθύνη”.
ΝΑ σημειωθεί οτι είχε προηγηθεί οργισμένη αντίδραση του Γ. Ντασιώτη, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας να μπει καραντίνα στην παραπληροφόρηση  των τελευταίων ημερών, σε σχέση με τα εν λόγω  αποτελέσματα των τεστ του ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα ανέφερε, μεταξύ άλλων:
“Αργία μήτηρ πάσης...!
Ειλικρινά αν υπήρχε τρόπος θα το έκανα.
Με αφορμή την αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ για τον κορονοϊό,που περιμένουμε στο Μαυρομμάτι, θα έβαζα σε μόνιμη καραντίνα όλους αυτούς που :
“Έχουν ένα γνωστό στον ΕΟΔΥ” και τους δίνει πληροφορίες ( πάντα ανησυχητικές).
“Μίλησαν με το Δήμαρχο”( ούτε καν) και τους είπε... ( πάντα ανησυχητικά).
“Έχουν πληροφορίες” …οτι στο νοσοκομείο από το πρωί γίνεται πανικός από κρούσματα.
“Ένας γιατρός τους ειπε...”
...Γνωρίζουν τα πάντα και στο ιατρικο- υγειονομικό κομμάτι,αλλά και στο πολιτικό- διαχειριστικό.
...Που οταν τα λένε αυτά δεν φοράνε μάσκα - γάντια και δεν τηρούν αποστάσεις, αλλά κρίνουν όλους τους άλλους που δεν το κάνουν.
Θα έβαζα  σε μόνιμη καραντίνα ανεύθυνους  και αντικοινωνικούς ανθρώπους, χωρίς ίχνος ατομικής ευθλυνης και άσχετους με οποιαδήποτε κοινωνική ευθύνη ,που απλά αναστατώνουν, ήδη ανήσυχους ανθρώπους.

Β. Καράλη: Δεν εφησυχάζουμε τηρούμε τους κανόνες
Και η Δήμαρχος Ορχομενού, Βούλα Καράλη, ανέφερε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο fb πως έχει πραγματοποιηθεί η ιχνηλάτηση ζητώντας παράλληλα να παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας.
“Σχετικά με το κρούσμα κορονοιου στον Ορχομενό σας ενημερώνω ότι οι επαφές του έχουν ήδη ιχνηλατηθει, έχουν ειδοποιηθεί και παρακολουθούνται σύμφωνα με την διαδικασία, από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και τον ΕΟΔΥ. Συνιστώ ψυχραιμία. Κρατάμε όλοι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοιο. Δεν εφησυχάζουμε. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας όπως κάνουμε πάντα. Θα είμαστε σε επαφή και όλα θα πάνε καλά.”, σχολίασε.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου