28/4/20

Στα 25.000.000 ευρώ η ζημιά του ΔΕΔΔΗΕ στη Βοιωτία, από την κλοπή μετασχηματιστών, παρέμβαση Μουλκιώτη

ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97,5 - Ο Βουλευτής Βοιωτίας Γεώργιος Μουλκιώτης ...
Στα 25.000.000 ευρώ η ζημιά του ΔΕΔΔΗΕ, από τις κλοπές μετασχηματιστών, στις αγροτικές γεωτρήσεις, στη Βοιωτία, από το 2015 έως το Φεβρουάριο 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η επιχείριση στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή, Γιώργου Μουλκιώτη.
Συγκεκριμένα, το πλήθος των κλεμμένων μετασχηματιστών, ανά έτος είναι:

  • 2015:  787 τεμάχια,                                                    
  • 2016:  778 τεμάχια,                                                                                  
  • 2017:  931 τεμάχια,                                                                                  
  • 2018: 1040 τεμάχια,                                                                                  
  • 2019: 1080 τεμάχια,                                                                                  
  • 2020 (Φεβρουάριος)​​: 249 τεμάχια.
Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει στην απάντησή του, ότι προκειμένου να διαφυλάξει τον εξοπλισμό του, έχει προχωρήσει σε μία σειρά προληπτικών μέτρων, όπως ανάθεση φύλαξης του δικτύου σε εταιρίες security, εγκατάσταση αντικλεπτικών συστημάτων συναγερμού, συμμετοχή στο πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ της ΕΛΑΣ, έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικοί τρόποι έδρασης των μετασχηματιστών πάνω στους στύλους.
Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει συνεχή συνεργασία με την ΕΛΑΣ, ενώ την τελευταία διετία έχουν υποβληθεί στα ΑΤ Λιβαδειάς και Θήβας εξήντα περίπου μηνύσεις.
Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Μουλκιώτης, μετά την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ,  δήλωσε: 
«Η ζημιά του ΔΕΔΔΗΕ είναι τεράστια, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, αλλά ανυπολόγιστη ζημιά προκαλείται και στους αγρότες, οι οποίοι στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος σε κρίσιμες  χρονικές περιόδους. Οι κλοπές δυστυχώς συνεχίζονται. Αποδεικνύεται ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προφανώς αναποτελεσματικά και ατελέσφορα. Οφείλει ο ΔΕΔΔΗΕ και τα αρμόδια Υπουργεία, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη στιγμή για την οικονομική ζωή της χώρας, αμελλητί, να εκπονήσουν μελέτη – επιχειρησιακό σχέδιο  αποτελεσματικής αποτροπής της μάστιγας των κλοπών μετασχηματιστών και της συνακόλουθης οικονομικής βλάβης. Επίσης απαιτείται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους δράστες κλοπών μετασχηματιστών  και τους κλεπταποδόχους».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου