3/2/20

Γ. Μουλκιώτης: Η κυβέρνηση διαλύει κοινωνικές δομές στην Βοιωτία


Αποτέλεσμα εικόνας για μουλκιώτης γιώργος

Στη Βουλή έφεραν το ζήτημα της υποβάθμισης και υπολειτουργίας του Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων (ΚΑΤΚ) Ελεώνα – Θηβών οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. κ. Γιώργος Μουλκιώτης, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Καμίνης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Ανδρέας Πουλάς, τομεάρχης Υγείας, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας.
Με την ερώτησή τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι το ΚΑΤΚ αποτελεί το πρώτο κατάστημα κράτησης που λειτουργεί ως θεραπευτικό πρόγραμμα.


Ωστόσο, το τελευταίο εξάμηνο, ενώ υπάρχουν πολλές αιτήσεις κρατούμενων που εκκρεμούν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), έχουν σταλεί μόνο 8 κρατούμενοι στο ΚΑΤΚ, με αποτέλεσμα το κέντρο να υποβαθμίζεται και να υπολειτουργεί, καθώς καλύπτονται μόνο 27 από τις 80 διαθέσιμες θέσεις.
Αναφέρουν επίσης ότι, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΚΑΤΚ, στις 21 Ιανουαρίου 2020 παραδόθηκαν 5 φύλλα πορείας σε υπαλλήλους προσωπικού για το Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού σε 22 άτομα ενώ υπάρχουν 46 οργανικές θέσεις.
Κατόπιν αυτών, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν ποιες είναι οι προθέσεις τους σε σχέση με τη λειτουργία του κέντρου.
Επιπλέον, ερωτούν αν υπάρχει πρόθεση μέγιστης αξιοποίησης των υποδομών του ΚΑΤΚ, ενός κέντρου που είναι πρότυπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και αν προτίθενται οι αρμόδιοι να ανακαλέσουν τα 5 φύλλα πορείας υπαλλήλων του φυλακτικού προσωπικού του Κέντρου, ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση και απαξίωσή του. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου