15/12/20

Κυκλοφορώ και...

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

V Χάνω την καλή μου θέληση να σέβομαι τα κυβερνητικά, λόγια και αποφάσεις. Ανάκατα μας τα λένε, ακόμα πιο ανάστατα τα βλέπουμε. Τα μέτρα, εννοώ, και την εφαρμογή τους. 

Αφού όλοι ξέρουμε τι σόϊ πολίτες είμαστε, αφού είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν χίλιοι τρόποι να παραβούμε τους κανόνες, αφού είναι βέβαιο ότι το «άνοιγμα» θα γίνει «ξεσάλωμα», γιατί πρέπει  να γίνει αυτό που θα φέρει το άλλο; Σήμερα ένα καλό για την οικονομία – αύριο τα χειρότερα για την υγεία; 

Οι ζημιές σχεδόν πάντα διορθώνονται, η  ανθρώπινη ζωή που χάνεται δεν γυρίζει ποτέ. Λίγη υπομονή χρειάζεται. 

Πολλή υπομονή, αν προτιμάτε. Να μην την έχουμε; 

V Χαίρομαι που μπήκε διατίμηση στα μοριακά τεστ για τον κορονο-ϊό. Τα 70 ευρώ είναι πολλά, είπε ο υπουργός κ.Γεωργιάδης, θα τα κάνουμε 40. 

Την άλλη μέρα, βγήκε ένας κ. Αποστολακόπουλος και είπε ότι με 40 οι γιατροί δεν θα κάνουν τα τεστ, δεν έχουν κανένα κίνητρο (!). Την άλλη μέρα ξαναορίστηκε η τιμή: 60 ευρώ. Τέτοιο παζάρι! Τι λέω; Ό,τι λέει κάθε απογοητευμένος.  Όχι ψηφοφόρος. Πολίτης. 

V Φουντώνω με τις απαιτήσεις πολλών μεγαλοπαπάδων που κήρυξαν αντάρτικο για το άνοιγμα των εκκλησιών. Γιατί το συζητάει η Πολιτεία; Μαγαζιά είναι οι εκκλησίες και πρέπει να μη χάσουν τα έσοδά τους; Εκτός αν κάποιοι τις θεωρούν τέτοια. 

Ο Θεός δεν έχει μαγαζιά. Και οι «λειτουργοί» του, μια χαρά πληρώνονται από το Δημόσιο (και όχι μόνο, γνωστό αυτό).  Λένε ότι νοιάζονται για  την ψυχή των πιστών. Μήπως, λέω εγώ τώρα, πρέπει να νοιαστούν πρώτα για τη ζωή αυτών των «προβάτων» του ποιμνίου τους και να τους πουν να κάτσουν στα σπίτια τους και να προσευχηθούν; Είναι καλός ο Θεός, δεν θα τους θυμώσει άμα δεν πάνε στην εκκλησία. Βέβαια, στον ναό θα αγοράσουν το κεράκι τους, θα προσφέρουν  τον οβολόν τους για το φιλόπτωχο Ταμείο, θα ενισχύσουν  την αγιογράφηση, θα ρίξουν το κάτι τις τους  στον δίσκο… Και ποιος μας λέει ότι ο Θεός θέλει τέτοιου είδους λατρεία; Εγώ άλλα έμαθα: ότι είναι πανταχού παρών, κοντά σε όποιον τον κλείνει στην ψυχή του. Όσοι πιστεύουν αληθινά, μπορούν να προσευχηθούν κι απ’ το σπίτι τους. Εικονίσματα έχουμε, καντήλια έχουμε, τηλεόραση για παρακολούθηση της λειτουργίας έχουμε. Αν έχουμε και σωστούς ιεράρχες, θα έχουμε και την υγεία μας. Όχι στα κοκοράκια για το «φαίνεσθαι» (ή και το «κρύβεσθαι»). Ας θυμηθούμε τα λόγια του Χριστού: Μακάριοι οι πραείς… Μακάριοι οι ελεήμονες… Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί… Αχ, γλυκείς μου συνάνθρωποι, Χριστούγεννα δεν είναι οι ανοιχτές εκκλησίες, με τα τελετουργικά. Ο Χριστός θέλει ανοιχτές καρδιές, γεμάτες αγάπη. Τα άλλα… 

V Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου