10/7/18

Επιμένει ο Δήμος Λεβαδέων για την αγροτική οδοποιία στην Κωπαΐδα

Το θέμα προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με Δήμους για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στην Κωπαΐδας τέθηκε για ακόμα μια φορά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων μετά την απόρριψη της σχετικής προσφυγής που είχε καταθέσει ο Δήμος στην επιτροπή του άρθρου 152.



Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Γκικόπουλος και Γιάννης Μελισσάρης οι οποίοι δεσμεύτηκαν να επαναφέρουν στο Περιφερειακό συμβούλιο τις ενστάσεις του Δήμου Λεβαδέων.
Ομόφωνα το ΔΣ παρέμεινε στη στάση του έναντι της προγραμματικής σύμβασης της περιφέρειας η οποία μέσω του  άρθρου 6, μεταβιβάζει την αρμοδιότητα της συντήρησης του αγροτικού δικτύου της Κωπαΐδας, στους δήμους.
Μετά τις τοποθετήσεις της Δημαρχου Γιώτας Πούλου, των επικεφαλής των παρατάξεων Άρη Ρούσσαρη, Νώντα Κοτσικώνα, Γιώργου Ζιώγα και Θοδωρή Θεοδώρου καθώς και δημοτικών συμβούλων το σώμα αποφάσισε συγκεκριμένες ενέργειες.
Αποφάσισε την αποστολή επιστολής στους εμπλεκόμενους -με το Κωπαϊδικό πεδίο- Δήμους στους οποίους θα εξηγούνται οι ενστάσεις του Δήμου Λεβαδέων έναντι των προβλεπόμενων διατάξεων της προγραμματικής σύμβασης και κυρίως του άρθρου 6 το οποίο μεταβιβάζει την αρμοδιότητα της συντήρησης του αγροτικού δικτύου στους Δήμους μετά τη διεξαγωγή του έργου.
Επίσης αποφάσισε να ζητηθεί ενημέρωση για την τήρηση της ανταποδοτικότητας από την πλευρά της περιφέρειας στο σύνολο των ανταποδοτικών τελών για τα έτη διαχείρισης του Κωπαϊδικού πεδίου και ενημέρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τους Δήμους την οποία θα συνοδεύει και σχετικό υπόμνημα του Δήμου Λεβαδέων.
Τέλος το Δ.Σ. αφού καταδίκασε την ανακοίνωση Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (με αφορμή στην απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 που δικαίωσε την ΠΣΕ) τάχθηκε μετά από πρόταση του Κώστα Σωτηρόπολου υπέρ της ενεργοποίησης της θεσμικής Επιτροπής υποστήριξης της άρδευσης της Κωπαΐδας, βάση του κανονισμού άρδευσης της Περιφέρειας και ζήτησε να τεθεί εκ νέου υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου στη νεότερη συνεδρίασή του η άποψη του Οργάνου.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου