20/12/22

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

H Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ανακοίνωσε την ένταξη για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης του έργου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ», προϋπολογισμού 6.800.000 €, με κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

 

Αντικείμενο του έργου είναι οι απαραίτητες εργασίες (στέγαστρα, αγκυρώσεις βράχων, τοποθέτηση πλεγμάτων και τοίχων ανάσχεσης των βραχοπτώσεων) σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού Αράχωβα – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

 

Αναλυτικότερα, περιλαμβάνει τις εξής τρεις περιοχές:

1 Στο 4ο χλμ της Ε.Ο. Λιβαδειάς- Αράχωβας

2 Στο 26ο χλμ της Ε.Ο. Λιβαδειάς-Αράχωβας

3 Στην επαρχιακή οδό Αράχωβας - Λιβάδι που συνδέει την πόλη της Αράχωβας με το Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

 

Τα έργα που θα κατασκευαστούν περιλαμβάνουν:

-  Αντιστήριξη πρανών

-  Επένδυση πρανών με αγκυρούμενο γαλβανισμένο συρματόπλεγμα

-  Εύκαμπτα συστήματα ανάσχεσης βραχοπτώσεων

- Τοίχοι αντιστήριξης από συρματοκιβώτια

- Έργα οδοποιίας

 Το έργο θα υλοποιηθεί σύντομα, δεδομένου ότι, βάσει της απόφασης ένταξής του, θα πρέπει μέχρι την 31/5/2023 να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των συμβάσεων από πλευράς των δικαιούχων με την ανάδειξη οριστικού αναδόχου.

 «Η Π.Ε. Βοιωτίας συνεπής στις δεσμεύσεις της, ανταποκρίθηκε από τον Ιούλιο στις σχετικές προσκλήσεις και προχωρά στην υλοποίηση ενός νέου έργου, με ύψιστη σημασία για την ασφαλή διέλευση των οδηγών προς και από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Σε διάστημα λίγων μηνών ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες και με την ίδια ταχύτητα πετύχαμε την κοινή υπουργική απόφαση όπου εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση του έργου αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή της Αράχοβας με το ποσό των 6.800.000 ευρώ. Ευχαριστώ, για άλλη μια φορά, τις Τεχνικές μας υπηρεσίες για την άψογη συνεργασία μας. Όλοι μαζί πετύχαμε ένα μεγάλο έργο», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά. 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου