23/12/22

35 συλλήψεις σε τακτικές εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Στερεά

Τις 35 έφτασαν οι συλλήψεις στις τακτικές εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας), με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας. 


Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες σχεδιάστηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και ακολούθως οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, είχαν ως στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς. 

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ελέγχθησαν 2.206 άτομα, εκ των οποίων 1.894 ημεδαποί και 312 αλλοδαποί, καθώς και 1.512 οχήματα.

Προσήχθησαν 40 άτομα, εκ των οποίων 25 ημεδαποί και 15 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 35 άτομα, εκ των οποίων 21 ημεδαποί και 14 αλλοδαποί (4 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 1 ημεδαπός για  απόπειρα κλοπής, 1 ημεδαπός για απόφαση δικαστηρίου, 9 αλλοδαποι για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, 7 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και 8 ημεδαποί για άλλα αδικήματα”.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 16 άτομα στην Εύβοια, 12 άτομα στη Βοιωτία και 7  άτομα Φθιώτιδα.

Κατασχέθηκαν ηρωίνη και ακατέργαστη κάνναβη, μια δίκυκλη μοτ/τα, είδη παρεμπορίου και άλλα.

Ακινητοποιήθηκαν 10 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά: 275 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (78 για υπερβολική ταχύτητα, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 5 για αντικανονικό προσπέρασμα, 5 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 2 για αντικανονικούς ελιγμούς, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 6 για Κ.Τ.Ε.Ο,  και 168 λοιπές παραβάσεις).

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου