14/12/22

Εγκρίθηκαν νέα έργα και δράσεις για το 2023

Νέα έργα και δράσεις για το 2023 ενέκρινε και προγραμμάτισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης καιταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα», στη Λαμία.


Προ ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για τις διεκδικήσεις της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κουτσουριώτισσας, σε βάρος κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων Τολοφώνος και Λιδωρικίου της Π.Ε. Φωκίδας.

Επιπλέον, με πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε:

* Η αναστολή της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την Ιερά Μονή για υλοποίηση τεχνικών έργων.

* Η αποστολή των πρακτικών της συνεδρίασης στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή για την επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων της Εκκλησίας.


Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, εγκρίθηκαν:

* Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2023, το οποίο ακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις Τουρισμού, συνδέεται με την Εθνική Στρατηγική Τουριστικής Προβολής και προβλέπει -μεταξύ άλλων- τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

* Το Πρόγραμμα έτους 2023, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού, το οποίο καθορίστηκε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των επαγγελματιών του τόπου μας.

* Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2023 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει σειρά νέων έργων και δράσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, όπως:

• «ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ "ΟΔΟΣ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

• «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

• «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

• «ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 2023», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

• «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 2023», προϋπολογισμού60.000 ευρώ.

• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΝΩ ΜΠΡΑΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ»,  προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

• «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΚ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

• «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΧΑΡΜΑΙΝΑ» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

• «ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΜΠΑΦΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΑΓΟΡΑΣ», προϋπολογισμού 95.000 ευρώ.

• «ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ "ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" 2023» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

• «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024»,  προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης, με ευρύτατη πλειοψηφία, η υποβολή αιτήματος για την παραχώρηση του «ΑΒΚ 75» δημοσίου ακινήτου, στο οποίο έχει ανεγερθεί το Διοικητήριο Λιβαδειάς, προκειμένου να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καθοριστικής σημασίας ήταν η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, καθώς προετοιμαστήκαμε για να προχωρήσουμε σε νέα αναπτυξιακά έργα και δράσεις με το νέο έτος. “Εξοπλιστήκαμε” πλέον με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, με το πρόγραμμα συμμετοχής σε επιχειρηματικές εκθέσεις και -κυρίως- με το Τεχνικό μας Πρόγραμμα για το 2023, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα. Προωθήσαμε, όμως και την επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά, που εκκρεμεί για πάνω από 15 χρόνια».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου τόνισε: «Ολοκληρώσαμε μια πολύωρη συνεδρίαση, με εξαντλητική και παραγωγική συζήτηση για μια σειρά θεμάτων - ζητημάτων. Το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε με σύμπνοια να δρομολογήσουμε σημαντικά έργα για το 2023. Μεταξύ των πολλών και αναγκαίων έργων, είναι και οι απαλλοτριώσεις ύψους 200.000 ευρώ για να προχωρήσει το οδικό έργο από τα Δερβενοχώρια προς την Ελευσίνα. Ευχαριστώ και πάλι τους συναδέλφους για την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του συμβουλίου».


Στερεά Υπεροχής: Αποσπασματικό, ρουσφετολογικό, και ασύνδετο με τις πραγματικές ανάγκες, 

το τεχνικό πρόγραμμα 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη “Στερεά Υπεροχής” έθεσε αρχικά προς συζήτηση, την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας, που επικυρώνει την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου Θεοδωρικάκου.

“Νομοθετικές παρεμβάσεις που επέφεραν την αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας, τη νόθευση των εκλογικών συσχετισμών στους Δήμους και στις Περιφέρειες και τη γενικότερη απαξίωση των αιρετών συλλογικών οργάνων”, όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Επίσης σημείωσε: “Ως “Στερεά Υπεροχής”, καταψηφίσαμε την 10η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος καθώς και το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2023, ως αποσπασματικό, ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό και ασύνδετο με τις πραγματικές ανάγκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το μόνο που καλείται να εξυπηρετήσει είναι οι πελατειακές σχέσεις και η μικροπολιτική, καθώς είναι ενταγμένο σε μία λογική με έντονη αλλά και αθέμιτη προεκλογική χροιά, δεσμεύοντας έτσι και την επόμενη περιφερειακή αρχή σε αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές”.
Και πρόσθεσε: “Καταψηφίσαμε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της περιφέρειάς μας, για το επόμενο έτος, γιατί ουδέποτε η περιφερειακή αρχή έφερε προς συζήτηση έναν απολογισμό αποτελεσμάτων των όλων δράσεων της...”
Ακολούθως σημείωσε: “Σταθήκαμε με Λευκό στον αντίστοιχο τριετή σχεδιασμό τουριστικής προβολής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία εξασφάλισης πόρων από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων.
Στηρίξαμε, με τη θετική μας ψήφο, την εισήγηση για αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με τους επτά νέους αιολικούς σταθμούς, τις 28 νέες ανεμογεννήτριες, στους ήδη υπερκορεσμένους δήμους της Εύβοιας”.
Και κατέληξε: “Η “Στερεά Υπεροχής” θα συνεχίσει να ασκεί, με απόλυτη συνέπεια, τις θεσμικές της υποχρεώσεις, προβαίνοντας στον απαραίτητο έλεγχο της περιφερειακής αρχής, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και υπηρετώντας τους πολίτες, που την εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπεί”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου